Gemeente Almere

Almeerse poëzie groeit en bloeit

08-03-2010

Almeerse poëzie groeit en bloeit Dichtersvereniging Aldichter heeft dit jaar heel wat in petto voor Almere. Er zijn aardig wat vernieuwende evenementen en optredens die zij organiseren in de loop van dit jaar. Zoals de Almeerse poetryslam tussen rappers en dichters `De Woordmeester' op 19 mei of de ode aan de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish op 22 september in de nieuwe bibliotheek.

Maar dit poëtische jaar begint met de aftrap van de Beeld en Gedicht wedstrijd in Selexyz Scheltema op 10 maart tijdens de 75ste boekenweek. Hier zullen de Aldichters Niels Blomberg (waterdichter), Justin Zaaijer (Logos) en Petra Luijten verschillende gedichten voordragen in het thema van de boekenweek `Jong zijn'.

Op 21 maart verzorgt Aldichter hun 1ste gezamenlijk optreden dit jaar in Avanti aan de Kerkgracht in Almere-Haven. Er is muziek en zang van Marcel van Dijk en Maarten Borger, veel gezelligheid en natuurlijk mooie poëzie. De avond zal verdeeld worden in verschillende thema's. Er zijn o.a. gedichten over stichting AAP, De Groene Kathedraal en de NS. Elk thema is weer anders aangekleed. Ook is er een open podium waar je je ter plekke voor kunt aanmelden.

Waarom is Aldichter zo actief dit jaar? Volgens Justin Zaaijer (secretaris) komt dat door de enorme creatieve diversiteit van de dichtvereniging. "Juist omdat we zo verschillend zijn, komen we gezamenlijk tot veel leuke ideeën die we daarna ook in teamverband realiseren. Daarnaast timmeren we afzonderlijk ook aardig aan de weg, ieder op zijn eigen manier."

Justin Zaaijer gaf laatst een tv optreden weg bij Spuiten & Slikken op BNN. 14 maart aanstaande is hij weer te zien bij dit programma. Waarschijnlijk komt hij nog vaker terug bij diverse radio en tv programma's. Van de Aldichters Niels Blomberg, Mathanius Aldaoud en Rim Sartori zijn de laatste maanden afzonderlijk bundels uitgegeven. Aldichter is duidelijk een creatieve broedplaats voor dichterlijke vogels van allerlei pluimage.

Link(s)


* Aldichter

Winter 2009