Ministerie van Defensie

Glossy voor en door Defensievrouwen

8 maart 2010, 14.55 uur

De eerste damesglossy speciaal gemaakt voor en door defensievrouwen is vandaag, op internationale vrouwendag, uitgereikt door staatssecretaris Jack de Vries. Het tijdschrift staat in teken van 65 jaar defensievrouwen. Staatssecretaris Jack de Vries krijgt het eerste exemplaar van de glossy overhandigd door Jolanda Holwerda hoofdredactrice van LOF-magazine - Foto: ministerie van Defensie

Afgelopen jaar was het precies 65 jaar geleden dat de eerste vrouw bij defensie kwam werken. Om dit te vieren heeft Defensie samen met het tijdschrift LOF afgelopen maanden hard gewerkt aan een damesglossy die helemaal in het teken staat van de Defensievrouw door de jaren heen. Deze eenmalige uitgave wordt verstuurd naar alle vrouwen die binnen Defensie werkzaam zijn.

Internationale Vrouwendag

Vrouwelijke militairen in gesprek met staatssecretaris Jack de Vries - Foto: ministerie van Defensie

Net als voorgaande jaren besteedt Defensie ook dit jaar op deze dag extra aandacht aan de positie van topvrouwen in de Defensieorganisatie. De Staatssecretaris gaat het gesprek aan met een aantal militaire vrouwen in de rang van luitenant-kolonel en hoger. Een groep met een flinke dosis ervaring met het werken, functioneren, leiding geven en leiding ontvangen binnen de defensieorganisatie.