Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Waddinxveen, 8 maart 2010

PERSBERICHT

Jan Visser Nederlands Kampioen Stukadoren 2010

De 21-jarige Jan Visser uit Oud-Beijerland is de nieuwe Nederlands Kampioen Stukadoren. Kenniscentrum Savantis organiseerde het kampioenschap tijdens het evenement Skills Masters, van 4 tot en met 6 maart in het Rotterdamse Ahoy'. Daar oriënteerden 25 duizend bezoekers zich op hun beroepskeuze. Jan zal de eer van ons land gaan verdedigen tijdens de Europese beroepenwedstrijd EuroSkills, van 9 tot en met 11 december in het Portugese Lissabon.

Jan werd niet alleen beloond met een gouden Skills Masters-medaille. Uit handen van NOA- voorzitter Jan van de Kant kreeg hij bovendien een wisselbokaal uitgereikt: de Dirk Markwat Trofee.

De finalisten gingen aan de slag met twee wanden. De ene wand betrof een opdracht in sierpleister. In het midden daarvan diende lijstwerk te komen, gemaakt aan de hand van een tekening met vaste maten en getrokken in natuurgips. Op de andere wand diende een omlijsting te komen met behulp van hoekbeschermers en handgips. In het midden van dit kader werd een sgraffito gemaakt, uitgevoerd in een krabpleister.

"Van deze drie dagen heb ik een hoop geleerd", zegt Jan. "Ik vond ieder moment van de opdrachten leuk: het maken, het afwerken en het eindresultaat. Het lijstwerk was het moeilijkst. Dat komt doordat ik zelf nooit tevreden ben. Het kan altijd beter. Ik was graag nog een dag langer bezig geweest. Dan had ik tijd gehad voor de laatste afwerkpuntjes. De afgelopen maanden heb ik veel getraind met Ben Benner. Maar op weg naar Lissabon zal ik bijna elke zaterdag nog extra trainen."

Het Nederlands Kampioenschap Stukadoren is mede mogelijk gemaakt door Knauf, Spanell, Superprof, Prinssen, Brander en Strikolith.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Stukadoren 2010:
1. Jan Visser uit Oud-Beijerland (Zuid-Holland), werkzaam bij stukadoorsbedrijf Smaal.
2. Kevin Thijssen uit Meijel (Limburg), werkzaam bij stukadoorsbedrijf Boots.
3. Kees van Os uit Veldhoven (Noord-Brabant), werkzaam bij stukadoorsbedrijf Derhaag.

Foto's
Foto 003: Jan van de Kant feliciteert Nederlands Kampioen Stukadoren Jan Visser. Foto 004: Jan Visser, Nederlands Kampioen Stukadoren 2010 bij zijn winnende werkstuk. Foto 006: V.l.n.r.: Jan van de Kant (voorzitter NOA), Kevin Thijssen (tweede), Jan Visser (winnaar) Kees van Os (derde) en Hans Verschoor (directeur Savantis).





Over Savantis
Savantis is een Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de bedrijfstak Afbouw en Onderhoud en de sector Presentatie en Communicatie. In haar Register van Erkende leerbedrijven zijn bijna 8.500 leerbedrijven opgenomen, waar 9.000 leerlingen en stagiairs uit het middelbaar beroepsonderwijs het praktijkdeel van hun opleiding volgen. Savantis onderhoudt achttien ministerieel erkende kwalificatiedossiers. Ook ontwikkelt en organiseert Savantis vakgerichte praktijk- en theoriecursussen voor de afbouw- en onderhoudsbranche, waaraan jaarlijks 5.000 cursisten deelnemen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Savantis
Marc van Zanten, hoofd Communicatie en Marketing
E-mail: m.vanzanten@savantis.nl
Telefoon: 0182 ­ 64 11 11