Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Persbericht

Partnership HBA, UWV WERKbedrijf en SVO-opleidingen Volop werk in de verse voedingssector

Houten, 5 maart 2010. Ondanks de toenemende werkloosheid zoeken nog steeds veel werkgevers in de verse voedingssector naar goed opgeleid personeel. Werkzoekenden en werkgevers kunnen elkaar vanaf nu gemakkelijker vinden dankzij een uniek partnership tussen UWV WERKbedrijf, Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en SVO-opleidingen.

SVO, mbo-opleider in de verse voedingsbranche, heeft onlangs bij UWV WERKbedrijf tweehonderd vacatures aangemeld. Bedrijven die zitten te springen om personeel zijn bijvoorbeeld slagerijen en versafdelingen van supermarkten. Het partnership draagt bij aan de bestrijding van werkloosheid en bevordering van scholing. Ook blijft op deze manier de deskundigheid in bepaalde beroepen behouden.

Volop vacatures
SVO verzorgt mbo-opleidingen in de verse voedingssector op basis van werkend leren. "Deelnemers aan onze opleidingen werken bij erkende leerbedrijven. We kennen daardoor de arbeidsmarkt in de sector goed. Omdat we volop vacatures tegenkomen waarvoor werkgevers geen geschikte kandidaten kunnen vinden, hebben we samenwerking gezocht met UWV WERKbedrijf en HBA", legt Johan Noltes uit. Hij is voorzitter College van Bestuur van SVO. Werkcoaches van UWV WERKbedrijf gaan werkzoekenden vanaf nu actief attenderen op de kansen en mogelijkheden in de verse voedingsbranche. SVO zorgt voor een bijbehorende opleiding. Eind maart starten de drie partijen met een wervingscampagne om de vacatures in te vullen.
EINDE BERICHT