Gemeente Anna Paulowna

Uitstel Litaratuurprijs

De jury van de Literatuurprijs Anna Paulowna heeft besloten de toekenning van de prijs uit te stellen tot het voorjaar van 2011. Het aantal inzenders was minimaal.

De conclusie van de jury is dat onder de inzendingen zich zonder meer kwaliteit bevindt. âEchter de kwantiteit is onvoldoende om competitie en inhoud te geven aan deze prijsâ, aldus Kees Looijesteijn, woordvoerder van de jury. âNiet alleen de top moet goed zijn, maar ook de basis. Het aantal bijdragen achten wij daartoe niet voldoende. Maar dit mag zeker niet als kritiek gezien worden naar de huidige inzenders, integendeel.â

Voorjaar 2010
Na overleg met wethouder Lia Franken is afgesproken, de prijs in het voorjaar van 2011 uit te reiken. Dit is tevens het laatste jaar waarin de gemeente Anna Paulowna in haar huidige vorm zal bestaan. Mede om die reden wordt bij de herstart van de literatuurprijs Anna Paulowna 2011, de oproep gedaan bijdragen in te zenden onder het motto 'Afscheid van (gemeente) Anna Paulowna'.

Huidige inzendingen
Voor alle duidelijkheid benadrukt de jury dat de huidige inzendingen op een gelijke wijze meedingen met de nieuwe. Voor de inzendingen onder de categorie Jeugd, geldt dat de huidige inzendingen daarbij meedingen onder de (leeftijd)condities van 2010.