Gemeente Stadskanaal

Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan `Onstwedde, Alteveer en Mussel' gewijzigd vast te stellen. Voor de uitbreidingsplannen van Mussel en Alteveer vraagt het college een krediet van respectievelijk 865.000 euro en 140.000 euro voor de aankoop van gronden.

Daarbovenop komt een krediet van 450.000 euro voor het bouw- en woonrijp maken van het uitbreidingsplan `Klamer' in Mussel (landschapsversterkend wonen) en een krediet van 550.000 euro voor het bouw- en woonrijp maken van het uitbreidingsplan in Alteveer (fase 1 Blauwe Kamer).

B&W vragen ook een krediet van 245.000 euro voor het vervangen van de riolering en het herinrichten van de Berkenstraat in Alteveer. In het kader van de wijkontwikkeling wordt de bestaande woonwijk van Alteveer heringericht.

Voor het project landschapsversterkend wonen in Mussel is overeenstemming met BCM en Lefier bereikt over de overdracht van de gronden. De gemeente gaat dit project exploiteren. De gemeente is gestart met de verkoop van bouwkavels in Mussel en Alteveer. Dat gebeurt via loting.

* 8 maart 2010