UWV wil meer vrouwen in de top van de organisatie

08/03/2010 16:13

UWV

UWV heeft vandaag op Internationale Vrouwendag bekendgemaakt dat het meer vrouwen in de top van de organisatie wil. In 2014 moet een op drie managers bij het UWV vrouw zijn. Nu is dat nog een op de vijf.

Annette Dümig, lid van de Raad van Bestuur van UWV, tekende vandaag tijdens een UWV Vrouwenconferentie het Charter 'Talent naar de Top'. Zij deed dit samen met de voorzitter van Talent naar de top, Sybilla Dekker. Met de ondertekening maakt UWV publiek dat het concrete maatregelen gaat nemen om meer vrouwen in de organisatie te laten instromen, ze te behouden en naar het management te laten doorstromen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de vrouwen zelf, hield Annette Dümig de deelnemers aan de conferentie voor: 'Vrouwen, verken je mogelijkheden, pak je kansen en laat je talent zien! En maak daarmee UWV tot een nog betere dienstverlener'.

UWV organiseerde voor het eerst een Vrouwenconferentie voor de eigen vrouwelijke medewerkers en het topmanagement. Ruim 250 medewerkers en managers namen deel aan de dag die werd afgesloten met een vacaturemarkt.

Talent naar de top

Het Charter van Talent naar de top vloeit voort uit de inspanningen van de Taskforce 'Vrouwen naar de top' onder leiding van Sybilla Dekker. Het heeft als doel om de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf te stimuleren op structurele basis meer vrouwelijk talent aan de top te krijgen. Inmiddels hebben een honderdtal bedrijven en organisaties het Charter ondertekend.





http://www.uwv.nl




UWV