Robbert Dijkgraaf reikt prijs pabo-combistage uit

08/03/2010 16:32

Platform Bèta Techniek

Pabostudenten scoren met bètaproject en winnen een reis de Beagle in Zuid-Africa!

Twee pabostudenten van de Pabo Arnhem en Nijmegen, Sander Fielt en Erik Slag, gaan naar de Beagle: de clipper Stad Amsterdam in Zuid-Afrika! Robbert Dijkgraaf reikte gisterenmiddag deze felbegeerde prijs uit vanwege hun uitmuntende prestaties op het gebied van wetenschap en techniek. De uitreiking vond plaats tijdens het Beagle Live evenement in Utrecht.

Sander en Erik hebben samen met twee bètastudenten van HTS Bouwkunde van de Hogeschool Arhem en Nijmegen het combistage project 'Het Tuimelhuis' ontwikkeld en uitgevoerd op een basisschool. Het Tuimelhuis is een educatieve demontabele woning en biedt kinderen een krachtige en betekenisvolle leeromgeving.

Een combistage is een gecombineerde stage van een pabostudenten en bètastudenten waarin beide veel van elkaar kunnen leren! Bètastudenten leren om hun vakgebied uit te leggen aan kinderen en pabostudenten krijgen meer kennis van het vakgebied van de bètastudent. Hierdoor krijgen zij meer zelfvertrouwen in het geven van lessen op het gebied van wetenschap en techniek. Er worden in totaal 1.000 combistages uitgevoerd in het kader van het Programma VTB-Pro, uitgevoerd door het Platform Bèta Techniek.

Per 1 september 2009 is de clipper Stad Amsterdam vertrokken op een reis rond de wereld, in het kielzog van Darwin. Deze unieke reis is op allerlei verschillende manieren te volgen via: http://beagle.vpro.nl/. De Beagle tv-serie is elke zondag tussen 21:10u en 21:45u te zien op Nederland 2.





http://www.vtbpro.nl