Gemeente Sneek


rond voormalige sporthal noord

Sneek verwijdert groen rond voormalige sporthal Noord

De gemeente Sneek start deze week met het verwijderen van bomen en struiken rond het terrein van de voormalige sporthal Noord aan de Chr. Schotanusstraat in Sneek. De gemeente loopt hiermee vooruit op het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om de volkstuinen te verplaatsen naar het terrein van de inmiddels gesloopte sporthal.

De volkstuinen liggen nu rondom het terrein van het voormalige sportcomplex. Het plan is om het gebied dat door de verhuizing vrijkomt in de toekomst te gebruiken voor nieuwbouw. De verplaatsing van de volkstuinen staat nog voor dit jaar op de planning. Daarom is het noodzakelijk het groen en de bomen voor het begin van het broedseizoen, dat op 15 maart begint, te verwijderen.

De groensingels rondom het sportveld bij het voormalige sportcomplex blijven staan. Wel zal hier en daar een populier uit de singel worden weggehaald, omdat deze te groot worden. De snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd door Empatec. Omwonenden van het voormalige sportcomplex en de volkstuinen zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.