Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-03-2010

Vier arrestaties na vernieling aan wijkcentrum de Bunthoef

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmiddag op het Bloemhof omstreeks 15.45 uur, na een melding van een alerte getuige over een vernieling aan het wijkcentrum de Bunthoef, vier arrestaties verricht. Het gaat om jongeren uit Oosterhout van respectievelijk 16,17,18 en 21 jaar. De verdachten zijn ingesloten en worden in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Vanmiddag werd omstreeks 15.25 uur gemeld dat knapen vernielingen aan het wijkgebouw aan het plegen waren. Ze waren een gat aan het trappen in een trespa wand. Ter plaatse bleek er een gat in de bedoelde wand te zijn, waaruit vers isolatiemateriaal stak. De melder had het signalement van een van de daders doorgegeven. Agenten troffen nabij de Bunthoef op het parkeerterrein van het winkelcentrum vier jongeren aan waarvan er één exact aan het signalement voldeed. Alle vier de knapen werden daarop wegens openlijke geweldpleging aangehouden. De 21-jarige verdachte wilde weglopen en verzette zich. Ook uitte hij dreigementen in de richting van twee agenten.

15-jarige knul betrapt op rijden zonder rijbewijs

OOSTERHOUT: Agenten hebben zondagavond op de Kruidenlaan tijdens een routinecontrole op de Kruidenlaan een 15-jarige Oosterhoutse jongen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Volgens de politiemensen was er op het rijgedrag van de jeugdige bestuurder niets aan te merken.

De agenten zagen een auto wegrijden aan de achterkant van het
gemeentehuis. Ze besloten om de auto en bestuurder te onderwerpen aan een routinecontrole. Ze gaven de bestuurder op de Burgemeester Elkhuijzenlaan een stopteken. De bestuurder reageerde volgende agenten heel alert door richting aan te geven en naar rechts te sturen. Op het rijgedrag was volgens de dienders niets aan te merken. Ze vroegen de bestuurder om zijn rij- en kentekenbewijs. Hij bleek echter niets bij zich te hebben. Bij navraag gaf de knul toe dat hij geen rijbewijs heeft. Hij had thuis de auto van zijn ouders meegenomen zonder hen om toestemming te vragen. Hij wilde gewoon een rondje rijden omdat hij het spannend en ook leuk vond. Hij had op vakantie naar eigen zeggen autorijden geleerd. Hij krijgt een proces-verbaal en zal mogelijk naar Bureau Halt moeten. De jongen en de auto zijn aan moeder overgedragen.

180 en 110 euro boete voor Frans drugstoeristen

HANK: Agenten hebben zondagmiddag op de Jachtsloot de twee inzittenden van een Franse personenauto aangehouden voor drugsbezit. De dienders zagen de Franse auto over de rijksweg A-27 rijden en besloten een controle in te stellen. Bij het aanspreken van de bestuurder, roken de agenten direct een wietlucht. Zowel de bestuurders als de bijrijder hadden softdrugs bij zich. Een 25-jarige man uit Murlin (F) had 10,4 gram cannabis en 6,5 gram hasj bij zich. Een 24-jarige man uit Orleans had 7,1 gram wiet bij zich. De verdachten hebben elk een boete van 180 euro gekregen en betaald.

NIEUWENDIJK: Zondagmiddag is op de rijksweg A27 nog een 29-jarige man aangehouden. Hij had kleine hoeveelheid cannabiszaden bij zich, maar ook een busje CS-gas. Hij heeft een boete van 110 euro gekregen.

Raamsdonker raakt rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

DUSSEN: Een 48-jarige man uit Raamsdonk is zondagmiddag omstreeks 15.20 uur op de Provincialeweg door een motoragent van het
Verkeershandhavingsteam betrapt op een forse snelheidsovertreding. De automobilist reed op een traject waar 80 km / uur is toegestaan met een gecorrigeerde snelheid van 169 km / uur. Dit is een overschrijding van 89 km / uur. Het rijbewijs van de snelheidsduivel is ingevorderd.

Bewoner geconfronteerd met inbreker

WAALWIJK: De eigenaar van een café aan de Grotestraat is vannacht omstreeks 04.00 uur geconfronteerd met een inbreker. Hij verklaarde dat hij net op bed lag toen er iemand met een zaklamp in zijn gezicht scheen. Hij stapte uit bed en ging direct naar beneden, naar het café,. Hij heeft de inbreker niet meer gezien, wel zag hij dat twee gokkasten waren open gebroken. De dader of daders is/ zijn
vermoedelijk via de achterdeur, die open stond, gevlucht. Er is een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-03-2010 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |