FNV Bondgenoten

85 jaar lid van FNV Bondgenoten: de basis voor succes

Mevrouw Beringer-Richelle is al 85 jaar lid van FNV Bondgenoten en wordt daarom op vrijdag 5 maart in het zonnetje gezet door FNV Bondgenoten voorzitter Henk van der Kolk. Mevrouw Beringer-Richelle is geboren in Den Haag en woont nu in Veldhoven.

Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten: `Het is geweldig dat mensen ons jarenlang steunen als trouw lid. Mevrouw Beringer en al die andere leden zijn erg belangrijk voor een sterke positie van werknemers. Die wordt vaak onder druk gezet als het economisch tegen zit en door mensen die onverantwoord ondernemen. Samen kunnen we zorgen voor eerlijke arbeidsomstandigheden, nu en in de toekomst. Want een solidaire samenleving is een duurzame samenleving waarin mensen kunnen groeien. Een samenleving waarin werknemers en werkgevers mensen verantwoordelijk handelen voor mensen die in een benarde situatie terecht komen en naar toekomstige generaties.'

De heer Beringer is in 1997 op 91 jarige leeftijd overleden, hij kwam uit een groot gezin met zes broers en is tot zijn 65e als loodgieter werkzaam geweest. Hij was wat je noemt een echte vakbondsman en woonde en werkte toentertijd in Den Haag. In zijn werk begeleidde hij ook vele leerling-loodgieters. Het eerste advies wat hij ze gaf was om lid te worden van de bond. Hierdoor zijn vele leden aangemeld.

De heer Beringer heeft altijd goed werk kunnen vinden en heeft de vakbond dan ook niet direct voor ondersteuning nodig gehad, maar zijn principe was: "is het niet voor mijzelf dan is een sterke bond goed voor anderen".

Dit principe was zo sterk in de familie geworteld dat mevrouw Beringer Richelle het lidmaatschap na het overlijden van haar echtgenoot heeft voortgezet. Mevrouw Beringer Richell is nog steeds zeer trots op haar man en zijn lidmaatschap bij FNV Bondgenoten.

FNV Bondgenoten groeit nog steeds en is de grootste bond in de marktsector. De 478.000 leden zijn onder andere werkzaam in industrie, klein- en grootmetaal, handel, agrarische sector, de dienstensector, vervoer en facilitaire dienstverlening.