FNV KIEM

Vakbonden houden vinger aan de pols bij Thieme

maandag 08 maart 2010

Op donderdag 4 maart spraken FNV KIEM en CNV Media met Thieme Grafimedia Groep over de recente faillissementen. Voor de medewerkers die hun baan verliezen denkt de directie op aandringen van de vakbonden na over een outplacementtraject. De mensen die binnen een andere Thieme-bedrijf een doorstart maken, nemen het aantal opgebouwde dienstjaren mee als ze in vaste dienst komen. De bonden houden een vinger aan de pols.

Midden februari is faillissement uitgesproken voor vijf bedrijven van Thieme Grafimedia Groep. In eerste instantie wees FNV KIEM het bedrijf op het eerder afgesproken sociaal beleidskader. Maar dat bleek juridisch geen stand te houden. "We hebben het sociaal beleidskader destijds afgesproken met de intentie dat dit zou gelden bij alle organisatiewijzigingen in de hele Thieme-groep. Daarom waren wij van mening dat het ook zou gelden bij deze (strategische) faillissementen. Na de recente gebeurtenissen bleek dat dit juridische niet haalbaar is. We hebben met de nieuwe algemeen directeur van Thieme, de heer Hovestad, de afspraak gemaakt dat het sociaal beleidskader tijdelijk van de baan is en wij direct aan tafel komen bij eventuele veranderingen in de organisatie," zegt Tanja Magnée, bestuurder bij FNV KIEM.

Magnée maakt zich hard voor een goed outplacement traject voor de mensen die nu hun baan verliezen. De werknemers die lid zijn van FNV KIEM kunnen door de vakbond worden aangemeld bij mobiliteitscentrum C3 (Centrum Creatieve Carrières) waar zij gratis gebruik mogen maken van de ondersteuning op weg naar werk. De ontslagen werknemers van Thieme die nog geen lid waren van de vakbond krijgen dezelfde voordelen als zij nu lid worden van FNV KIEM.

Leden die zich willen aanmelden voor C3 , kunnen een e-mail sturen naar Elly van Breevoort (E.VAN.BREEVOORT@FNV-KIEM.NL).