Gemeente Zwolle

Plaatsing ondergrondse afvalcontainers in Assendorp

De laatste containers worden voor de zomer geplaatst

Bewoners in de Stationsbuurt en Oud Assendorp van de wijk Assendorp maken al een tijdje gebruik van de ondergrondse afvalcontainers. In maart dit jaar starten de gemeente Zwolle en ROVA met de laatste fase van de plaatsing van de afvalcontainers. De ondergrondse containers bieden in deze wijk namelijk een goede oplossing om afval in te zamelen. Naar verwachting worden de laatste containers voor de zomer geplaatst.

Voordat de ondergrondse afvalcontainers worden geplaatst, organiseert de gemeente deze week twee inloopbijeenkomsten. Tijdens deze inloopbijeenkomsten zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om vragen te beantwoorden. Er wordt informatie gegeven waar de ondergrondse afvalcontainers worden geplaatst, wat de voordelen zijn, hoe de containers eruit zien en hoe ze werken. De betreffende bewoners zijn twee weken geleden via een brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst en ontvangen een informatiefolder met meer informatie over de ondergrondse containers.

Waarom ondergrondse afvalcontainers

De manier van afval inzamelen in Assendorp via minicontainers en in sommige gevallen huisvuilzakken, geeft problemen bij zowel bewoners als bij het inzamelen. De gemeente kiest voor ondergrondse afvalcontainers opdat minicontainers hierdoor uit het straatbeeld verdwijnen en opbergproblemen van bewoners zonder achterom worden opgelost. Daarnaast hoeven huisvuilzakken niet meer thuis te worden opgeslagen en op de inzameldag overal op straat liggen. Zakken geven vaak een rommelig en vervuild straatbeeld en zijn niet hygiënisch. De ondergrondse afvalcontainer is continu te gebruiken, staat netter en voorkomt ongedierte. En door de container enkel voor bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting, vandalisme en ongelukken voorkomen. Door het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers komt er uniformiteit in de afvalinzameling en hoeven de vuilniswagens niet meer door alle smalle straten te rijden.

Meer informatie

Meer informatie over ondergrondse afvalcontainers is te vinden op de milieuwebsite van de gemeente Zwolle www.afvalzwolle.nl of op de website van ROVA www.rova.nl. Hier is onder meer een folder en een informatiefilm te vinden. Hebt u vragen over ondergrondse afvalcontainers of wilt u graag een folder ontvangen, dan kunt u bellen met de klantenservice van ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of de gemeente Zwolle, telefoonnummer 14038.