Provincie Overijssel


Enschede Marathon op campagne

8 maart 2010

`Kunnen we jou strikken voor vrijwilligerswerk?' Met die vraag begint de Enschede Marathon aan een nieuwe campagne voor het werven van vrijwilligers. De organisatie is op zoek naar onder andere estafetteleiders, watergevers en verkeersregelaars voor het loopevenement op 25 april. In totaal zijn nog meer dan 150 vrijwilligers nodig.

Een speciale website ondersteunt de wervingsactie. Hier kunnen vrijwilligers zich voor een van de vacante functies aanmelden.

De site maakt deel uit van de grote provinciale wervingscampagne `Alles begint vrijwillig', die later dit jaar officieel van start gaat. De campagne ondersteunt vrijwilligersorganisaties in Overijssel bij het werven (en behoud) van vrijwilligers. De site bevat straks onder meer praktische informatie, interviews en vacatures voor projecten en vrijwilligersorganisaties in heel Overijssel. Een aantal vrijwilligers wordt het gezicht van de provinciale campagne. Een van hen is Yvet Schulkes, sectorhoofd Site Events bij de Enschede Marathon.

'Alles begint vrijwillig', een initiatief van de Provincie Overijssel en SVWO/Arcon, heeft ook het vrijwilligerscertificaat geĂŻntroduceerd. Hiermee kunnen organisaties hun vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Tot nu toe zijn al meer dan 1.000 certificaten uitgereikt.

Reis naar Zweden
Deelnemers die zich nu inschrijven voor de marathon of voor de halve marathon maken kans op een hardloopreis voor twee personen naar Zweden.

Voor meer informatie en inschrijven: www.enschedemarathon.nl