Gemeente Geertruidenberg


Reiniging rioolstelsel

Jaarlijks laat de gemeente Geertruidenberg een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. Dit jaar is de riolering in het gebied dat wordt omsloten door de Wilhelminalaan, Prins Hendrikstraat, Hoevendijk en Beethovenlaan aan de beurt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Van der Valk en De Groot uit Waalwijk. Als het weer het toelaat, wordt vanaf 8 maart gestart met de werkzaamheden, die naar verwachting ca. 4 weken in beslag zullen nemen.

Overlast

Tijdens de werkzaamheden kunt u de riolering gewoon blijven gebruiken. De reinigingsauto's kunnen tijdelijk de straat blokkeren. Doordat de riolering onder hoge druk wordt gereinigd kunt u een borreled geluid uit de toiletpot, wastafel en/of doucheputje horen. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u daarom aan, als de reinigingsauto's bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren. Heeft u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is voldoende om dit te verhelpen. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast.