Ingezonden persbericht

Top 10 'De Zwarte Lijst' Radio 6 bekend

Luisteraars kiezen massaal voor soulklassiekers

De stembussen op radio6.nl van De Zwarte Lijst zijn zojuist gesloten. De afgelopen twee weken stemden liefhebbers van zwarte muziek via de website van Radio 6 op hun favoriete soul- en jazzplaten. Ruim 50.000 stemmen kwamen bij de publieke zender binnen. Om 14.00 uur maakte Sylvana Simons in haar uitzending Sylvana's Choice de Top 10 van De Zwarte Lijst bekend.

De Zwarte Lijst start maandag aanstaande om 07.00 uur.

Spannende strijd om nummer 1 positie

De boodschap van de luisteraars is duidelijk. Soul is alive and kicking. De top 25 van De Zwarte Lijst wordt gedomineerd door vooral klassieke soulnummers. Stevie Wonder, James Brown, Nina Simone, Marvin Gaye, Otis Redding, Aretha Franklin, en Miles Davis zijn hofleveranciers met meer dan 10 nummers per artiest. Op nummer 26 is Adele met 'Make you feel my love' de eerste hedendaagse zangeres, terwijl Kyteman met 'Sorry' zich als eerste Nederlander op nummer 34 tussen de gevestigde orde wringt. Voor Marvin Gaye en Otis Redding was de strijd om de koppositie een nek-aan-nek race, die uiteindelijk in het voordeel van 'Let's get it on' is beslecht.

Top 10 De Zwarte Lijst

1 Marvin Gaye Let's get it on

2 Otis Redding (Sittin' on) The dock of the bay

3 Gladys Knight & The Pips Midnight train to Georgia

4 Marvin Gaye What's going on

5 Temptations Papa was a rolling stone

6 James Brown It's a man's man's man's world

7 Bob Marley No woman no cry

8 Marvin Gaye I heard it through the grapevine

9 Nina Simone Ain't got no - I got life

10 Otis Redding I've got dreams to remember

De Zwarte Lijst

Radio 6 zendt van maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart tussen 07.00 en 19.00 uur De Zwarte Lijst uit. Het uitzendschema met meer dan 700 nummers staat op radio6.nl. Op vrijdag 12 maart wordt de Top 10 tussen 15.00 en 16.00 uur gedraaid. De week eindigt met een afterparty in Panama in Amsterdam, waar bekende Nederlandse artiesten en bands hun favoriete soul- en jazzklassiekers en medleys uit De Zwarte Lijst spelen. De feestelijke afsluiting is voor luisteraars gratis van 16.00 tot 19.00 uur bij te wonen en live te beluisteren op Radio 6.

Radio 6

Radio 6 is de soul & jazz radiozender van Nederland. Op de Radio 6 hoor je soul & jazz van North Sea Festival tot het Bimhuis. Op de website radio6.nl treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma's, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via internet en mobiele telefoon

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Voor meer informatie: www.radio6.nl