Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

TASSENMUSEUM HENDRIKJE EN CRYSTALLIZED - Swarovski Elements PRESENTEREN DE TENTOONSTELLING CRYSTAL loves LEATHER

Toonaangevende ontwerpers van bekende modemerken en opkomende avant-garde ontwerpers hebben zich laten inspireren door CRYSTALLIZED - Swarovski Elements en door twee nieuwe toepassingen van de kristallen op leer. Het resultaat is pure romantiek: CRYSTAL loves LEATHER.

Deze prachtige collectie is van 8 maart tot en met 29 augustus 2010 in Tassenmuseum Hendrikje te bezichtigen. CRYSTAL loves LEATHER was eerder te zien in het Louvre in Parijs, het Modemuseum in Antwerpen, in New York tijdens het 'Accessories Circuit' en in Tokio.

Tentoonstelling
In de tentoonstelling worden handtassen, avondtassen, clutches en modeaccessoires van ongeveer 60 ontwerpers getoond, waaronder Hugo Boss, Desmo, Bracher Emden, Lulu Guinness, Coccinelle, Federica Moretti, Banu Erkin, Bernd Michael Ostwald, Valerie Saïd, Valérie Dassa, Stuart Weitzman.

Bijzondere collectiestukken die behoren tot de hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de sprankelende avondschoenen van Viktor & Rolf en de sensationele Iconic Lips Clutch van de Engelse ontwerper Lulu Guinness. Ook de Crystal Trunk van Samsonite is een ware blikvanger.

Maar er is ook aandacht voor de geschiedenis van Swarovski. Unieke stukken, voornamelijk accessoires, uit het archief van Swarovski zijn te bezichtigen. In de tentoonstelling wordt bovendien getoond hoe de kristalstenen worden geslepen, welke soorten er zijn en hoe ze verwerkt kunnen worden.

Internationale ontwerpers
De samenwerking van Swarovski en leidende ontwerpers van over de hele wereld, onderstreept de waarde die het bedrijf hecht aan creativiteit. Al sinds het ontstaan is deze samenwerking, om steeds weer nieuwe toepassingen van kristal te vinden, het handelsmerk van de firma Swarovski.

Internationale ontwerpers als Stuart Weitzman, Escada, Coccinelle, Hugo Boss en Le Silla waren bijzonder geïnspireerd door het initiatief van Crystal loves leather. Zij hebben prachtige lederen accessoires zoals tassen, schoenen, riemen, jassen en hoeden geproduceerd maar ook kleine lederen items gemaakt met CRYSTALLIZED - Swarovski Elements.

Swarovski
In 1895 richtte Daniel Swarovski zijn gelijknamige firma in Wattens in Oostenrijk op. Hij vond een machine uit voor het slijpen en polijsten van kristalstenen en deze uitvinding veroorzaakte een revolutie in de modewereld.

Meer informatie: www.crystallized.com

Fotobijschriften vlnr:

- Crystal Trunk , Samsonite, begin 21e eeuw. Deze koffer is een remake van de Trunk collectie uit 1920. Het houten frame is vervangen door aluminium; de hoekverstevigingen van bakeliet werden vervangen door polypropyleen dat veel sterker is. De sloten hebben nog de originele vorm maar zijn van moderne materialen gemaakt. De voering, de riemen en de handvatten zijn gemaakt zoals de oude versie. Elke koffer wordt met de hand vervaardigd.
- Clutch van slangenleer, sluiting versierd met Swarovksi kristallen, 2009, Otazu, Nederland
- Iconic Lips Clutch, Lulu Guinness, 2009, Engeland

Openingstijden
Geopend: dagelijks van 10.00-17.00 uur
Gesloten: 1 januari, 30 april en 25 december

Adres
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573 (achter Rembrandtplein)
1017 CD Amsterdam
T 020-524 64 52
F 020-524 64 53
E info@tassenmuseum.nl
I www.tassenmuseum.nl



Ingezonden persbericht