Ingezonden persbericht


Start campagne huiselijk geweld op Internationale Vrouwendag

De gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer presenteren op maandag 8 maart een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld. De campagne is bedoeld om de bekendheid van het Steunpunt Huiselijk Geweld verder te vergroten, zodat mensen die er zelf of in hun omgeving mee te maken krijgen eerder hulp of advies vragen.

Het Steunpunt Huiselijk Geweld heeft een telefonische hulplijn die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is voor informatie, advies en ondersteuning. Het Steunpunt is er voor slachtoffers, plegers en andere leden van het gezin, maar ook voor huisartsen en hulpverleners. Huiselijk geweld is nog altijd een groot probleem. Van de slachtoffers is 95% vrouw.

Tijdens een mini-symposium in de Haagse Lobby wordt onder meer gesproken over de verschillende vormen van hulpverlening bij huiselijk geweld. Hierna starten de wethouders Volksgezondheid van de vijf gemeenten in het bijzijn van 150 vrijwilligers de nieuwe campagne op het Spuiplein. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma:
13.00 uur Ontvangst in de Haagse Lobby
13.25 uur Welkom door Ton van Dijk, directeur GGD Den Haag 13.30 uur Presentatie over het Steunpunt Huiselijk Geweld door Patricia Gho, directeur Stichting Wende en Ine Burgers, manager Steunpunt Huiselijk Geweld 13.50 uur Presentatie nieuwe Methodiek Maatschappelijk werk door Erik Lemstra, directeur Algemeen Maatschappelijk Werk Den Haag 14.10 uur Presentatie nieuwe campagne
14.30 uur Officiële aftrap op het Spuiplein: onthulling van een vijf meter hoge telefoon met daarop het nummer en de nieuwe website van het Steunpunt Huiselijk Geweld. Er vindt een 'live' telefoongesprek met een medewerker van het Steunpunt plaats. Locatie:

- Haagse Lobby, Spui 68, ingang via Openbare bibliotheek, 10e etage
- Spuiplein, Den Haag.

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 maart is er in het atrium van het stadhuis een tentoonstelling met kunstwerken gemaakt door (ex-)slachtoffers van huiselijk geweld.