Gemeente Delft

Verkeersactie Rembrandtschool

Delft, 5 maart 2010 - Leerlingen van de Rembrandtschool aan de Rooseveltlaan in Buitenhof doen maandagochtend 8 maart mee aan een verkeersactie, tussen 08.00 uur en 08.45 uur. Zij wijzen automobilisten waar ze kunnen parkeren en vragen met spandoeken en flyers aandacht voor de getroffen verkeersmaatregelen die de schoolomgeving veiliger moeten maken.

Zoals bij meer scholen is het ook rond de Rembrandtschool 's ochtends vaak een drukte van belang als de kinderen naar school komen. Overleg hierover met gemeente en politie heeft geleid tot een aantal verkeersmaatregelen die in januari 2010 zijn ingegaan: er zijn schoolzones ingesteld, een stopverbod geldt gedurende haal- en brengtijden en een inrijdverbod tussen 08.00 en 09.00 bij de De Gaullelaan. Met als doel een betere verkeersveiligheid voor de kinderen van de school.

Heel belangrijk is dat alle betrokkenen zich aan de regels blijven houden en aandacht hebben voor de veiligheid rond de school. In januari zijn de maatregelen met een verkeersactie onder de aandacht gebracht van de gebruikers. Om deze aandacht vast te houden organiseert de school op 8 maart opnieuw een verkeersactie, samen met gemeente en politie.

Noot voor de redactie (