Ingezonden persbericht


Persbericht

8 maart 2010

ARCADIS dochter RTKL ontwerpt groot medisch complex in Shanghai

361.000 m2 medisch centrum wordt grootste integrale ziekenhuisproject in China

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft aangekondigd dat dochteronderneming RTKL is geselecteerd om het ontwerp te maken van het Shanghai Changzheng New Pudong Ziekenhuis. Dit wordt het grootste nieuw te bouwen ziekenhuis in China dat integraal wordt neergezet. Het 2.200 bedden tellende gebouw zal een vloeroppervlak hebben van 361,000 m2 met een geschatte bouwsom van RMB 2,82 miljard (US $413 miljoen). Met de bouw zal later dit jaar worden begonnen. "Dit is voor ons een belangrijk project," aldus Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. "Niet alleen versterken we hiermee onze positie in de Chinese markt, maar het bevestigt de trend naar globalisering in de gezondheidszorg, wat voor ARCADIS bredere kansen biedt. Hoogwaardig ontwerp in de gezondheidszorg levert meer dan gemiddeld op in die landen waar een groeiende vraag bestaat onder consumenten naar goede kwaliteit zorg in een duurzame omgeving. ARCADIS voldoet aan die vraag."

RTKL heeft het project via een internationale ontwerpwedstrijd gewonnen waaraan door 30 architectenbureaus werd deelgenomen. Xingdong Zheng, de directeur van het ziekenhuis geeft aan: "Het ontwerp van RTKL was voor ons een uitzonderlijk antwoord op onze doelstelling om een modern academisch ziekenhuis te ontwikkelen dat international zal worden erkend voor uitstekende zorg, onderzoek en onderwijs. Het ontwerp combineert de mogelijkheid voor een patiëntgerichte aanpak met onze wens om een prettige omgeving voor ons medisch centrum te creëren." "Het ontwerp van RTKL voor het nieuwe Shanghai Changzheng Pudong Ziekenhuis speelt in op de groeiende behoefte onder Chinese consumenten naar hoogwaardige gezondheidszorg," aldus RTKL directeur Brad Barker, verantwoordelijk voor de tak gezondheidszorg in zijn bedrijf. "Onze klant heeft ons uitgedaagd een ziekenhuis van wereldklasse neer te zetten dat een populatie bedient die vraagt naar geavanceerde zorgfaciliteiten, op de patiënt gerichte zorg en de nieuwste technologie­allemaal binnen een aantrekkelijke setting."

Het 2.200 bedden tellende ziekenhuis omvat naast vier torens voor langer verblijf een VIP toren, een polikliniek, een centrum voor spoedeisende zorg en een speciaal gebouw voor het verblijf van patiënten met infectieziekten. Naast deze patiëntgebonden zorgfaciliteiten is een onderzoek en onderwijscentrum ingepland, huisvesting voor studenten en medewerkers, een administratief centrum en een conferentie- en ontvangstruimte. RTKL zal de master planning en het ontwerp voor de gebouwen verzorgen, waarbij het Shanghai Municipal Architecture Design Institute als lokale partner optreedt en de bouwdocumentatie verzorgt. RTKL werkt als internationaal architectuur en ontwerpbureau al langer in China en andere delen van Azië en heeft onder andere het ontwerp gemaakt voor het Museum voor Wetenschap en Techniek van Shanghai; het City Crossing project in Shenzhen - een gemengde ontwikkeling; het Museum voor Film in Peking en het Centrum voor Literatuur en Kunst in Shenzhen.


Ingezonden persbericht