Politie Drenthe

Opsporing eigenaren gestolen fietsen Assen

Assen, 05-03-2010 o In de laatste maanden heeft de politie in Assen een onderzoek gedaan naar fietsdiefstallen. Hierbij zijn tientallen fietsen in beslag genomen, nadat ze in Assen zijn aangetroffen onder verdachte omstandigheden. Bijvoorbeeld met een verbroken slot of helemaal zonder slot.

Een deel van deze fietsen is na onderzoek teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. Begin maart hebben we nog een kleine 40 fietsen waar geen eigenaar van bekend is. Deze fietsen staan onder beheer van de gemeente Assen. Om te proberen zoveel mogelijk van deze fietsen terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar, zijn fotos van de 40 fietsen op onze website geplaatst.

Is uw fiets onlangs in Assen gestolen en lijkt het dat uw fiets hierbij staat en u hebt nog geen aangifte gedaan, doe dan aangifte. Dit kunt u gemakkelijk doen via internet en anders door een afspraak te maken via telefoonnummer 0900-8844. U dient hierbij de code 40 fietsen te vermelden in het opmerkingenveld, zodat we snel weten dat het om één van de fietsen gaat. Naar aanleiding van de aangifte, bekijken we of er zoveel mogelijk unieke gegevens van de fiets benoemd worden. Als de fiets van de aangifte erbij staat, wordt deze teruggegeven aan de eigenaar. De overige fietsen gaan na 1 april naar de gemeente Assen als aangetroffen goed. Kijkt u op de website voor meer informatie.