Nederlandse riksja teams rijden tweeduizend kilometer door India

08/03/2010 04:23

Cordaid

Nederlandse riksja teams vanmorgen uit Mumbai vertrokken

Tocht van ruim tweeduizend kilometer door India enorme uitdaging

Gisterenochtend vertrokken twintig Nederlandse teams in hun riksja's vanuit Mumbai om de eerste etappe van de Bombay Challenge af te leggen. Over elf dagen hopen de deelnemers van de rally die dwars door India voert in Chennai aan te komen.

De Bombay Challenge is niet zomaar een avontuurlijke reis per riksja door India. Elk team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Geld dat ingezet wordt voor een straatkinderproject van Cordaid Kinderstem in Chennai. Aan het einde van de trip zullen alle deelnemers van de Challenge dan ook een bezoek brengen aan de verschillende project locaties in deze miljoenen stad in zuidoost India.

De startdag bleek al gauw een zware beproeving voor een aantal van de deelnemers. Niet alle riksja's waren even goed bestand tegen de plotseling veel zwaardere rij omstandigheden. Normaal gesproken rijdt een riksja maximaal zo'n 50 kilometer op een dag. Nu moesten moesten ze ineens 165 kilometer overbruggen in de brandend hete zon. Het vroeg om wat kunst en vlieg werk. Met de geweldige teamgeest, geduld en ondersteuning van het FIRE Team een paar handige brandweerlieden die al sleutelend iedereen weer aan het rijden kregen, lukte het alle riksja teams om op hun eerste stopplaats aan te komen.

Ga naar www.bombaychallenge.nl of www.cordaidkinderstem.nl voor meer informatie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.