Gemeente de Waard


CPO-vereniging Achtkanters tekent samenwerkingsovereenkomst

Aan tafel tekenden de bestuursleden van kopersvereniging Achtkanters met wethouder Van Gelder de samenwerkingsovereenkomst voor het CPO-project in Groot-Ammers zuidoost.

De tafel stond donderdag 4 maart onder het bord in de open lucht, omdat de huizen er nog niet staan. `Maar daar gaan we dus hard aan werken de komende periode. Een inpandige borrel volgt vast en zeker nog', aldus voorzitter R.C. Renssen.

De ondertekening is een officiële mijlpaal van het CPO-project. Namens de Achtkanters tekenden de bestuursleden Renssen, Sterk en Van der Vlist. Formeel is nu vastgelegd wat gemeente en Achtkanters al overeen zijn gekomen. En wat er in de aanloop is gecommuniceerd naar belangstellenden.

Het bestuur van Achtkanters kreeg van de provincie Zuid-Holland een subsidie van EUR 100.000,- via de gemeente Liesveld. De gemeente bepaalde de voorwaarde voor de subsidie. Het geld wordt besteed aan externe begeleiding van de vereniging. Achtkanters heeft een gespecialiseerd adviesbureau in de arm genomen.

De vereniging heeft inmiddels een architectenselectie gehouden. Hierbij kwam bureau Bikker uit Groot-Ammers als winnaar uit de bus.

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit houdt in dat kopers zonder inmenging van ontwikkelaar of gemeente zelf de bouw van hun woning organiseren en coördineren. Dit biedt verschillende voordelen. Omdat de ontwikkelaar als partij wegvalt en kopers rechtstreeks zaken doen met een ondernemer, is het goedkoper. Er is meer keuzevrijheid voor de kopers in ontwerp en details. Het is het eerste CPO-project in Liesveld. Tot op heden verloopt alles naar wens.