KNHS

Michel Hendrix wint Grote Prijs van Neeroeteren 8 maart 2010

NEEROETEREN (KNHS) - In het Belgische Neeroeteren heeft Michel Hendrix (Baarlo) in het hippisch centrum De Warre na een zinderende barrage de Grote Prijs weten te winnen. In de barrage, waarvoor zich tien combinaties hadden weten te plaatsen, was Hendrix met Noble exact vier honderdste van een seconde sneller dan de Fin Mikael Forsten met Evli Mandele. Hendrix is lid van het Rabobank Talententeam 2009.

Annet Willems (Wierden) was met Nirvana net even sneller dan Piet Raymakers jr. met Van Schijndel's Lys Platiere, die resp. derde en vierde werden. Ruben Romp (Riel) bleef met Cobos door een fout wegens het overschrijden van de tijd net buiten de barrage en werd elfde. De snelste tijd in de barrage werd gerealiseerd door de Belg Kevin Vermeulen met Verona van het Dingenshof. Hij noteerde een tijd van 35.97 sec., maar door twee springfouten werd hij slechts achtste.

De rubriek voor jonge paarden werd een prooi voor Nederland. Hij werd gewonnen door Emile Tacken (Meterik) met Wam Architect, gevolgd door Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep W-Zermi en Tom Martens (Oploo) met Wizard van de Silverhoeve. Het trio bleef ook in de barrage geheel zonder springfouten.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.dewarre.be

Uitslag Grote Prijs:


1) Michel Hendrix (Baarlo) - Noble - 0 / 0 - 36.01
2) Mikael Forsten (Fin) - Evli Mandele - 0 / 0 - 36.05
3) Annet Willems (Wierden) - Nirvana - 0 / 0 - 36.13
4) Piet Raijmakers jr. (Asten) - Van Schijndel's Lys Platiere - 0 / 0
- 36.18
11) Ruben Romp (Riel) - Cobos - 1
14) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Quinara -

Uitslag jonge paarden 6/7 jaar (zo):


1) Emile Tacken (Meterik) - Wam Architect - 0 / 0 - 33.54
2) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep W-Zermi - 0 / 0 - 34.64
3) Tom Martens (Oploo) - Wizard van de Silverhoeve - 0 / 0 - 34.99

Foto Michel Hendrix met Noble door: www.melissen.net