KNHS

Tim Lips op dreef in Portugal
8 maart 2010
Tim Lips - Owaola

BARROCA d'ALVA (KNHS) - In het Portugeese Barroca d'Alva werd afgelopen weekeinde een één en een twee sterren eventingwedstrijd verreden. In de tweesterren wedstrijd legde Tim Lips (Made) met Van Schijndel's Concrex Owaola reeds in de dressuur een prima basis neer voor een goede eindklassering. Rabobank Talent van het Jaar 2008 Lips werd uiteindelijk derde in een veld met ruim 70 starters.

Na de dressuur stond Lips dankzij een zeer correct uitgevoerde rit op een achtste plek in de tussenstand van de twee sterren wedstrijd. In het springparcours bleef de inwoner van Made foutloos, waardoor hij opklom naar de derde plek in de tussenstand. Lips noteerde in de cross slechts 7.2 strafpunten, waarmee hij de vierde tijd in de cross country gerealiseerd bleek te hebben, wat hem uiteindelijk op de derde plaats deed eindigen.
De cross was pittig, vooral omdat er erg stevig doorgereden moest worden. Slechts één combinatie, de Britse Gemma Tattersall, wist met Kings Gem als enige foutloos en binnen de tijd te eindigen. Daardoor klom zij van een elfde plaats na de dressuur op naar een vierde plek na het springen, waarin zij ook zonder fouten wisten te blijven. Uiteindelijk bracht de geheel foutloze cross haar de zege. De Australiër Clayton Fredericks, die met Bendigo aan de start kwam, sloot de dressuur af op een tweede plaats. Hij bleef ook foutloos in het springen, waardoor de Australische combinatie de leiding in hadden had. In de cross moest Fredericks acht strafpunten aan zijn totaal toevoegen, waardoor hij naar de tweede plek zakte. Elaine Pen (Voorschoten), die met Vira aan de start kwam, klom van een 67ste plek na de dressuur op naar een 39ste plaats na het springen. Dankzij een voortreffelijk gereden cross country eindigde de jonge amazone op een zeer goede 14de plek in de eindstand.

In de één sterren wedstrijd zorgde Jan van Beek (Rijdbergen) met Bridget voor een goede prestatie door vierde te worden. Een gedegen dressuurproef, een foutloos springparcours en een minieme tijdsoverschrijding in de cross bezorgden hem dit resultaat. Slechts twee combinaties wisten cross geheel foutloos af te leggen. Daaronder ook de winnares, de Portugese Seabra Duarte met Fernhill Pims. Clayton Fredericks moest in deze wedstrijd genoegen nemen met de tweede plaats met Mr. Sidney Rocks.
Elaine Pen, die in deze wedstrijd van start ging met Starlightd Rondeel, eindigde als 12de. Bobby Bary (Alphen a/d Rijn), die met Querido van het Edehof aan deze één sterrenwedstrijd deelnam, werd uiteindelijk 16de. Aan de wedstrijd in deze klasse namen ruim honderd combinaties deel.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://completobarroca.no.sapo.pt/

Uitslag CIC2*:


1) Gemma Tattersali (Eng) - Kings Gem - 51.7
2) Clayton Fredericks (Aus) - Bendigo - 54.7
3) Tim Lips (Made) - Van Schijndel's Concrex Owaola - 57.2 14) Elaine Pen (Voorschoten) - Vira - 76.2

Uitslag CIC1*:


1) Duarte Seabra (Por) - Fernilll Prim's - 43.4
2) Clayton Fredericks (Aus) - Mr. Sidney Rocks - 46.4
3) Marie Alice Quenette (Fra) - Mon Object Nocturne - 50.9
4) Jan van Beek (Rijsbergen) - Bridget - 55.3 12) Elaine Pen (Voorschoten) - Starlights Rondeel - 64.3 16) Bobby Bary (Alphen a/d Rijn) - Auerido van het Edehof - 66.4

Foto Tim Lips met Owaola door: www.melissen.net