Gemeente Zoetermeer

Onderwijshuisvesting Zoetermeer belangrijke kostenpost

De uitgaven voor de huisvesting van het onderwijs in Zoetermeer liggen belangrijk hoger dan de inkomsten uit onder meer het Gemeentefonds, zo schrijft de gemeente in een brief aan de Algemene Onderwijsbond. Dat blijkt ook uit de cijfers voor onderwijshuisvesting voor het begrotingsjaar 2010 die onlangs ter beschikking zijn gesteld aan de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Hieruit is op te maken dat de gemeente in 2010 EUR 3,569.036 meer aan onderwijshuisvesting besteedt dan zij ontvangt.

CBS
De Algemene Onderwijsbond trok haar conclusie op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze organisatie ontving weliswaar de kostenopgave voor onderwijs van Zoetermeer, maar niet goed is herleid wat de specifieke kosten voor onderwijshuisvesting zijn. Deze afwijking wordt zo snel mogelijk door de gemeente Zoetermeer hersteld bij de aanlevering van nieuwe cijfers.

Nieuwbouw basisscholen
Dat de gemeente Zoetermeer een belangrijke kostenpost heeft als het gaat om onderwijshuisvesting, blijkt onder meer ook uit het collegevoorstel voor vervangende nieuwbouw voor twee aan de Paltelaan gelegen basisscholen. Het gaat hier om de openbare basisschool De Meerburgh, Paltelaan 7 en de rooms-katholieke basisschool De Paulusschool, Paltelaan 3. Beide basisscholen worden in de nieuwbouw onder een dak gebracht aan de Paltelaan 3. Hiermee is een investering gemoeid van EUR 7,6 miljoen.