Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 8 maart 2010

Amerikaanse leger zet IFS Applications in voor productie- en onderhoudsprocessen

Het Amerikaanse leger heeft de productie- en onderhoudssoftware IFS Applications geselecteerd ter ondersteuning van het Logistics Modernization Program (LMP) bij al zijn arsenalen, depots en munitiefabrieken.

De overeenkomst tussen Army Material Command (AMC) en IFS Noord-Amerika omvat plannen en opties voor de aanschaf van IFS Applications-componenten en -diensten in de komende vijf jaar. Het contract heeft een waarde van in totaal 9,9 miljoen dollar.

AMC beheert een onderhouds- en productiebedrijf dat qua omvang vergelijkbaar is met een Fortune 100-bedrijf. Flexibiliteit van, en toepasbaarheid op een groot aantal productie-, onderhouds-, reparatie- en controleactiviteiten (Maintenance, Repair & Overhaul - MRO) waren dan ook doorslaggevend in de keuze voor IFS Applications. Deze oplossing vergroot de efficiëntie van reparaties van grondvoertuigen, systemen voor projectiel- en radarondersteuning, en vliegtuigen en helikopters die worden ingezet voor militaire activiteiten.

"IFS is er trots op MRO- en productiefunctionaliteit te kunnen leveren aan het Amerikaanse leger dat een veeleisende reparatieomgeving heeft", zegt Cindy Jaudon, President en CEO van IFS Noord-Amerika. "Gezien de druk op het leger, is het voor deze organisatie noodzakelijk om meer te doen met minder. IFS Applications is de perfecte tool om het maximale te halen uit reparatiedepots, onderhoudsgoederen en bijbehorende fabricageactiviteiten. Het efficiënt verplaatsen van middelen tijdens de AMC-processen levert een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van strijdkrachten door het Amerikaanse leger."

IFS heeft luchtvaart en defensie benoemd tot doelsectoren. IFS Applications omvat standaardfunctionaliteit die voldoet aan de strenge eisen binnen deze sectoren. De naadloos geïntegreerde MRO, de prestatiegebaseerde logistiek, het projectmanagement, het vlootbeheer, het supply chain management en andere componenten binnen IFS Applications vergroten de zichtbaarheid, het behoud en de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen. Dit zijn drie belangrijke doelstellingen van het beheer van wapensystemen. IFS biedt ook een sectorspecifieke oplossing voor producenten van defensiemateriaal, die helpt bij het ontwerpen en produceren van reserveonderdelen en de logistiek daaromheen. Deze oplossing ondersteunt ook het onderhoud van complexe producten gedurende de gehele levenscyclus.

IFS-klanten in de luchtvaart- en defensiesectoren zijn onder andere defensieorganisaties in de Verenigde Staten, Engeland en Noorwegen, en het Eurofighter-consortium. Commerciële MRO-leveranciers en operators die gebruikmaken van IFS-oplossingen, zijn onder andere Bristow Helicopters, Aero-Dienst Gmbh, Hawker Pacific en Jet Turbine Services. Daarnaast levert IFS oplossingen aan OEM's als General Dynamics, Lockheed Martin, BAE Systems, Saab Aerosystems en GE Aircraft Engines. Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & assetbeheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen Euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.