Ingezonden persbericht


Persbericht

Berghem 8 maart 2010

Joke Bruijs meent:

'Zorg stopt niet bij het nemen van een dier'

Ze is een dierenliefhebster pur sang. Waar ze ook komt ter wereld altijd heeft ze oog voor dieren. Ze verzorgt ze en heeft altijd wel ergens iets lekkers voor ze. De liefde voor dieren is haar met de paplepel ingegoten en een dier doet nooit tevergeefs een beroep op haar.

Haar eigen dieren Daan, Balou, Boomer en Joy hebben een goed leven gekend. Een leven waarbij de verzorging niet stopt als men voor een dier kiest.

Joke Bruijs heeft haar sporen wel verdiend in het artiesten vak. Van zang tot acteren niets is haar vreemd. Waarbij de nuchterheid en het gezonde verstand de basis zijn in het dagelijks leven. Een leven waarin genieten, mensen en dieren een vaste plek hebben ingenomen.

Zwerfdieren

Op de talrijke reizen die ze maakte zag ze ook vaak dezelfde terugkerende negatieve dingen. Zwerfdieren die veelal mager langs de straat liepen. Dieren die niemand kwaad deden en enkel zoekend waren naar een schaduw plekje of wat eten en drinken. Dieren de helaas vaak door de bevolking werden mishandeld en gepest.

Terwijl dieren in heel veel gevallen de mens tot dienst zijn. Denk maar een reddingacties, beveiliging en opsporen van stoffen en mensen. Waarbij ook niet vergeten mag worden dat dieren zoveel genegenheid en liefde geven. Niet voor niets noemt men de liefde van een dier onvoorwaardelijk.

Verantwoording

Als je een dier neemt dan ben je daar verantwoordelijk voor. Je verplicht je op dat moment om voor het dier te zorgen. Het goed te eten drinken te geven en de dierenarts jaarlijks te bezoeken. Want zegt ze, als je een kind hebt dan zorg je daar toch ook goed voor? Die verantwoording heeft elke eigenaar van een dier. Daarom zijn er ook wetten en regels die dieren beschermen tegen misstanden. Ben je niet goed voor je dier dan is het gevolg dat je straffen opgelegd kunt krijgen. En dat laatste is enkel omdat dieren ook levende wezens zijn die gevoel bezitten. Die pijn voelen en vaak hulpeloos zijn.

Die verantwoording is er voor iedereen. Want het is niet zo dat enkel buiten Nederland dierenleed voorkomt. Nee ook in eigen land kan er nog het nodige gedaan worden om het leven te verbeteren van dieren.

Samenwerking

De samenwerking die ze heeft met Stichting Dierenhulp is een hele warme en fijne. Dierenleed tegen gaan, educatie geven en op een diervriendelijke wijze de problemen gezamenlijk aanpakken. Dat samenwerken daar is ze helemaal voor. Omdat samenwerken veel meer resultaat brengt. Maar ook de juiste zaken nastreven. Hoe goed bedoeld het ook allemaal is. Het vervoeren van dieren naar Nederland is niet de oplossing. Een deel kun je zo proberen een nieuw huis te geven. Maar belangrijker is het dat in de landen zelf gewerkt wordt met overheden aan structurele diervriendelijke oplossingen. En de belangrijkste is het voorkomen van een verdere groei van de populatie. Voorkom meer dierenleed in de toekomst door nu te steriliseren. Het is een toekomst visie waarin zowel mens als dier uiteindelijk profiteren. Door dieren af te maken kan een totaal verkeerd beeld ontstaan bij de opgroeiende jeugd. Dat het eigenlijk een 'normale' zaak is je te ontdoen van je dier als je het niet meer wilt. Dat het niet hebben van verantwoording tegenover dieren een normale gang van zaken is. Met eigen ogen heeft Joke de positieve uitwerking van steriliseren gezien en ervaren. De jeugd van toen zijn de leiders van nu. Die toen geleerd hebben dieren met respect te behandelen en mensen aan te spreken op wangedrag ten aanzien van dieren. Een weg die jaren duurt maar uiteindelijk een heel wezenlijke bijdrage aan mens, cultuur en land geeft.

Want zo zegt ze de beschaving van een volk zie je af aan de omgang met dieren. En afmaken is geen oplossing, slechts een korte termijn visie.

Hulp nodig

Wereldwijd leven heel veel dieren onder erbarmelijke omstandigheden. Door twee belangrijke aspecten te benadrukken, het steriliseren en de educatie wordt gewerkt aan een betere wereld voor mens en dier. Samen met dierenvrienden wereldwijd wordt hieraan gewerkt. Maar er is zo ontzettend veel werk te doen en elke donateur is dan ook van harte welkom. Wist u bijvoorbeeld dat u voor 35 euro al een dier kunt steriliseren, antibiotica en goede voeding kunt geven? Joke heeft het overal gezien. De dankbaarheid van het dier na deze hulp en juist die voldoening is onbetaalbaar. Daarom is Joke ook trots op haar ambassadeurschap om zo haar steentje bij te dragen aan verbetering en tegen gaan van dierenleed. 'Zet je in en red een leven' is haar motto.

Stichting Dierenhulp is uiteraard enorm blij met Joke en haar inzet. Haar warme en liefdevolle benadering, waarbij ze haar ogen niet sluit voor misstanden. Op de website www.dierenhulp.nl is alles over de projecten te zien en kunt u zich eveneens aanmelden als nieuwe dierenvriend.

Joke Bruijs en Stichting Dierenhulp een diervriendelijke combinatie.



Ingezonden persbericht