Ingezonden persbericht


Persbericht

Viggo Waas en Stefan Rokebrand spelen naast Susan Visser de mannelijke hoofdrollen in RICHTING WEST, de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk Naast Susan Visser spelen Viggo Waas en Stefan Rokebrand de mannelijke hoofdrollen in Richting West, de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk (scenario en regie). De film verhaalt over het chaotische leven van Claire (38), vrouw, minnares, dochter en moeder. De opnames vinden tussen 9 maart en 8 april plaats op verschillende locaties in Rotterdam.
Dit hebben producent KeyFilm en distributeur A-Film Distribution vandaag bekendgemaakt.
Op haar fiets met kinderzitje haast Claire zich door de stad. Van haar opvliegende ex naar haar nieuwe wispelturige minnaar. Moeilijke mannen. In hoog tempo en van de ene stemming in de ander probeert ze de touwtjes in handen te houden en haar leven op de rails. Een filmisch essay over het leven in de grote stad. Viggo Waas is bekend als acteur, schrijver, zanger, cabaretier en programmamaker. Samen met Peter van Heerschop en Joep van Deudekom vormt hij de cabaretgroep Niet Uit het Raam (NUHR), waarmee hij ook diverse CD's uitbracht. Als acteur schitterde hij onder andere in de films Alles is Liefde, LEF en Ochtendzwemmers, en in TV-series zoals Rozengeur en Wodka Lime, I.C. en Spangen. In Richting West speelt hij Rolf, de ex van hoofdrolspeelster Claire en de vader van hun kind. In haar ogen is Rolf een egoïst.
Stefan Rokebrand studeerde in 2002 af aan de Toneelschool in Arnhem. Sinds die tijd heeft hij een indrukwekkend aantal rollen op het toneel gespeeld. Momenteel is hij verbonden aan Toneelgroep Oost waar hij recent te zien was in Wachten op Godot van Samuel Beckett en Zomergasten van Maxim Gorki. In 2010 staan rollen in Van de brug af gezien van Arthur Miller en Pasolini op het programma. Op televisie had hij gastrollen in De Co-assistent en Blauw blauw. In Richting West, zijn speelfilmdebuut, speelt hij Thomas met wie Claire een relatie heeft. Susan Visser is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol in de TV-serie Gooische Vrouwen, die dit jaar werd bekroond met de Gouden Televizierring. Verder speelde ze (gast)rollen in TV-series zoals S1ngle, Grijpstra & de Gier, Intensive Care, Dunya en Desie en All Stars. In de bioscoop was ze onder andere te bewonderen in Zwartboek, Het Zwijgen, Lover of Loser, Polleke, De Jurk en Amazones, waarvoor ze genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Op toneel schitterde ze in rollen bij onder andere het Nationale Toneel en De Theatercompagnie.
Nicole van Kilsdonk maakte eerder ondermeer de films Hoe overleef ik mezelf, Zadelpijn, Ochtendzwemmers en Johan.
De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Rotterdam Media Fonds, in coproductie met NFI Producties.




KeyFilm is in 2008 opgericht door Hanneke Niens en Hans de Wolf. Recente producties zijn de films Terug naar de kust en de TV-films Maite was hier, Zara en De ander. Hanneke Niens was voorheen mede-oprichter, producent en managing director van IDTV Film. Producent Hans de Wolf was een van de grondleggers van Egmond Film en Televisie, voorheen Bergen. Samen combineren ze meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van (internationale) speelfilms (waaronder de Oscar-winnaar Antonia en de voor een Oscar- genomineerde film De Tweeling) telefilms, TV-dramaproducties, documentaires, dansfilms en korte films. Zie: www.keyfilm.nl
Naast KeyFilm vormen Hanneke Niens en Hans de Wolf samen met Janneke Doolaard sinds kort het productiehuis KeyDocs. This is my picture when I was dead is de eerste (lange) documentaire. Zie: www.keydocs.nl
Maart 2010
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
MVSP Publiciteit - Monique van Schendelen (o.a. coördinatie setbezoek) Tel: (0031)35 5826969 / (0031)6 5826969
E-mail: monique@mvsp.nl
KeyFilm ­ Kim Timmermans
Tel: (0031)30 2321384 / (0031)6 45224459
E-mail: info@keyfilm.nl






---- --