Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Beatles anno 2010 nog
steeds razend populair...>

'Bij The Beatles in de studio' bijna uitverkocht

Epe, 8 maart 20010 - The Beatles zijn anno 2010 nog steeds hot. Niet alleen ontstond er een run op de geremasterde stereoalbums van de 'Fab Four' in september vorig jaar, ook het boek van Dennis Dekker dat in diezelfde periode werd uitgebracht is een doorslaand succes.

Halverwege oktober vorig jaar verscheen het boek 'Bij The Beatles in de studio' van Dennis Dekker dat een ander licht wierp op het uiteenvallen van The Beatles. Dat er behoefte was aan een gedetailleerde beschrijving van de (Nagra)-oefensessies van The Beatles, die in 1969 door documentaire- en filmmaker Michael Lindsay-Hogg van 'a tot z' gefilmd zijn, bleek al snel. Niet in de laatste plaats door de vele publiciteit die het boek kreeg en de verwoede discussies van Beatlesfans die volgden, over het uiteenvallen van The Beatles. Ook de Engelse versie van het boek dat een aantal weken later uitgebracht werd, vond gretig aftrek. Beatlesfans van over de gehele wereld - van Rusland, tot Canada, tot Brazilië - bestelden al een exemplaar van 'In the studio with The Beatles'.

Dennis Dekker was meer dan 3 jaar lang bijna letterlijk bij de Beatles in de studio. Iedere maand beluisterde hij twee uur van de Nagra oefensessies. Dekker schreef hierover een nauwgezet transcript dat de mythe doorprikte dat de opnames van de Get Back-sessies slechts een 'band-in-ontbinding' laten horen. De Beatlesfanclub Nederland (BFNL) plaatste deze teksten steevast op hun website. Het unieke boek dat vervolgens werd uitgegeven is nu bijna uitverkocht en een groot succes gebleken. Beatlesfans die het boek nog niet in hun bezit hebben moeten dus snel zijn. Het boek kan in het Engels of Nederlands besteld worden via www.beatlesfanclub.nl of www.gelderlandvakbladen.nl/beatles

Auteur: Dennis Dekker. Uitvoering 136 pagina's. Prijs ¤ 19,95 ISBN: 9789081359139. Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.