Ingezonden persbericht



---
8 maart 2010

Op zoektocht door de geschiedenis in de Poldertoren

Lelystad - Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs komen met het lesprogramma van Nieuw Land van alles te weten over de Poldertoren en de Noordoostpolder. Zij duiken in de geschiedenis van de watertoren en ontdekken dat er achter deze opvallende toren hele verhalen schuilen!

Het lesprogramma, dat sinds kort beschikbaar is via de website van Nieuw Land in Lelystad, bestaat uit opdrachten voor in de klas en een kijktocht in de Poldertoren. Leerlingen leren via een werkblad met spelletjes en opdrachten voorafgaand aan het bezoek aan de Poldertoren over de geschiedenis en de oorspronkelijke functie van de toren. Eenmaal aangekomen in de toren, gaan zij met behulp van een kijktocht op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de Noordoostpolder.

De Poldertoren werd in 1959 gebouwd als symbool van de eenheid in de Noordoostpolder en als baken in de weidse omgeving. Vanaf juni 2009 heeft Nieuw Land, als hét museum van de provincie Flevoland, een dependance in de Poldertoren. Twee verdiepingen tonen er de geschiedenis van de Noordoostpolder in tekst, beeld, geluid en aan de hand van originele objecten. Van de eerste plannenmakerij tot bijzondere ontwikkelingen van vandaag de dag; de Poldertoren vertelt het complete verhaal van de polder!

Scholen kunnen een bezoek aan de Poldertoren boeken via VVV Noordoostpolder. De entreekososten zijn E 1 per leerling. Het lesprogramma is gratis te downloaden van de website van Nieuw Land op www.nieuwlanderfgoed.nl



Ingezonden persbericht