Ingezonden persbericht


Twinfield ontvouwt haar internationale XBRL-strategie

Vanaf mei 2010 krijgen Twinfield-gebruikers kosteloos toegang tot nieuwe XBRL-uitbreiding

Hoevelaken, 8 maart 2010 - Twinfield, pionier en marktleider op het gebied van online administraties, kondigt vandaag haar XBRL-strategie aan. Deze strategie is ontwikkeld op basis van dé internationale standaard voor de uitwisseling van financiële rapportages. Een standaard die tevens binnen - het door de Nederlandse overheid gestarte - Standard Business Reporting (SBR) programma wordt gehanteerd. XBRL gaat in augustus 2010 integraal onderdeel uitmaken van de Twinfield online boekhoudoplossing. Zowel accountantskantoren als ondernemingen die werken met Twinfield zullen vóór eind augustus automatisch online de beschikking krijgen over deze XBRL-uitbreiding. Accountants en ondernemers kunnen dan direct vanuit de Twinfield accountantsportal financiële rapportages versturen naar instanties zoals de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en banken. De nieuwe XBRL uitbreiding wordt geheel kosteloos door Twinfield ter beschikking gesteld.

De financiële sector is al geruime tijd in de ban van het door de overheid geïnitieerde SBR-programma waarmee de uitwisseling van financiële rapportages vereenvoudigd en gestandaardiseerd wordt. Nu accountants en ondernemers aan de vooravond staan van een brede acceptatie en uitrol kondigt Twinfield haar strategie aan om deze standaarden te ondersteunen. "Voor alle belanghebbenden zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en banken is het van groot belang dat de 80.000 administraties die in Twinfield worden gevoerd straks de mogelijkheid hebben om op basis van XBRL, rapportages te versturen", schetst André Kwakernaat, oprichter en CTO bij Twinfield. "Dit zal een brede acceptatie van deze nieuwe standaard versnellen en de markt ten goede komen."

De uitbreiding van Twinfield bestaat uit een online accountantsportal waarbinnen de accountant samen met zijn klanten een rapportage samenstelt. Ondernemingen die de financiële administratie reeds in Twinfield voeren hebben de mogelijkheid om vanuit de accountantsportal tot op detailniveau in de financiële administratie te kijken. Wanneer een rapportage is samengesteld en geaccordeerd, wordt deze op elektronische wijze doorgestuurd naar de diverse (overheids)instanties.

"Wij hebben een variëteit aan internationale klanten die tientallen tot wel duizenden administraties verwerken. Hierdoor zijn wij verplicht om een oplossing te bieden die makkelijk beheersbaar en vooral schaalbaar is. In samenwerking met zowel nationale als internationale accountantskantoren hebben wij ervoor gezorgd dat de werking van de XBRL-functie eenvoudig en universeel te gebruiken is. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om naadloos aan te sluiten op bestaande werkprogramma's binnen accountantskantoren," sluit Kwakernaat af.

Voor meer informatie over de nieuwe XBRL-oplossing van Twinfield gaat u naar www.twinfield.nl/xbrl.

Abonneer je op de RSS newsfeed van Twinfield, of volg Twinfield via twitter: @Twinfield om volledig op te hoogte te blijven van de activiteiten van Twinfield.

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is dé marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa. Op dit moment worden er meer dan 80.000 administraties via Twinfield gevoerd in 22 landen. Online boekhouden via Twinfield betekent flexibel boekhouden; met abonnementsvormen voor zowel kleine- als grote organisaties. Twinfield gebruiken betekent ook efficiënt, veilig en direct informatie kunnen delen met een administratie- of accountantskantoor. Doordat Twinfield werkt als webtoepassing kan vanaf iedere plaats, op ieder gewenst tijdstip, via een veilige internetverbinding online gewerkt en gedeeld worden. Voor meer informatie over de diensten en het bedrijf bezoek: www.twinfield.nl.


Noot voor redacties

Voor meer informatie en beeldmateriaal (