Ingezonden persbericht


Software AG introduceert BPM-platform in de cloud

ARISalign gebaseerd op Software-as-a-Service (SaaS) dankzij Amazon Web Services cloud-platform

Amsterdam, 8 maart 2010 - Software AG kondigt de beschikbaarheid aan van ARISalign: een BPM-community die gebruik maakt van Amazon Web Services. De nieuwe oplossing biedt een open en internationale community voor deelnemers aan business process-projecten. ARISalign wordt ook geïntegreerd met ARIS Express - een gratis tool voor het modelleren van processen.

ARISalign is een vervolg op AlignSpace, dat op CeBIT 2009 is geïntroduceerd. AlignSpace was gericht op een besloten groep van gebruikers, terwijl ARISalign voor iedereen toegankelijk is. De nieuwe oplossing is een platform waar betrokkenen bij een bedrijf kunnen deelnemen aan de process discovery-fase. Zij kunnen hier samenwerken door bijvoorbeeld relevante informatie te verzamelen en gemeenschappelijke doelstellingen met elkaar te delen. Bovendien kunnen zij gezamenlijk besluiten hoe een proces moet worden ingericht, maar het is ook mogelijk om via ARISalign overeenstemming te bereiken over het inrichten van processen die over meerdere bedrijven heengaan.

"ARISalign is voor ons als een Facebook voor bedrijven", zegt Mark Rhoden, Sales Director van Software AG in Nederland. "Experts op het gebied van Business Process Management (BPM) kunnen hier allerlei functionaliteiten vinden zoals zij van sociale netwerken gewend zijn: real-time samenwerking en een wereldwijde beschikbaarheid. Experts die normaliter niet met elkaar in contact komen, kunnen dat nu op eenvoudige wijze bewerkstelligen. Daarnaast biedt ARISalign tal van BPM-gerelateerde artikelen en gratis introductietrainingen op het gebied van BPM. Hiermee kunnen BPM-gebruikers daadwerkelijk process excellence bereiken, hetgeen anders niet haalbaar was."

Met de introductie van ARISalign maakt Software AG BPM toegankelijk voor iedereen die verantwoordelijk is voor het afstemmen van processen of het afstemmen van IT op de business. Deelnemers kunnen via ARISalign discussiëren over hulpmiddelen, methodologieën delen en projecten creëren. De beschikbare functionaliteit bestaat onder andere uit:

Sociale netwerken
Deelnemers kunnen niet alleen in contact komen met collega's binnen hun eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Zij kunnen discussiëren over ideeën en nieuwe oplossingen ontwikkelen met vakgenoten in de hele wereld. ARISalign bevordert deelname in groepen en discussies voor iedereen die betrokken is bij BPM.

Gezamenlijke discovery van processen
Gebruikers kunnen gezamenlijk brainstormen, ideeën en informatie over een proces verzamelen en gebruikmaken van een virtueel whiteboard. Door het gebruik van virtuele memo's kunnen zij op het whiteboard ideeën ontwikkelen en structureren om hier vervolgens procesmodellen uit af te leiden. Middels eenvoudige drag & drop-functies kunnen de memo's naar de proces editor worden overgebracht, waar ze worden omgezet tot processtappen. Op deze wijze kan iedereen die te maken heeft met het documenteren of ontwikkelen van projecten rondom processen hierbij betrokken worden - zonder dat zij hiervoor eerst uitgebreide cursussen hoeven te volgen. Door het gebruik van een whiteboard die door alle betrokkenen wordt gedeeld, kan iedereen op een eenvoudige manier documenteren wat zij weten over het proces.

Samenwerken aan het ontwerpen van processen
ARISalign biedt een op Flash-gebaseerde editor voor het modelleren van processen en processtappen. ARISalign wordt geïntegreerd met ARIS Express - een gratis tool voor het modelleren van processen. ARIS Express maakt gebruik van een intuïtieve gebruikersinterface en voorziet in modelleringscomponenten waarmee BPM-professionals snel beslissingen kunnen nemen op basis van betrouwbare gegevens. Gebruikers kunnen modellen naar hun eigen computer overzetten en deze offline aanpassen. Leden van ARISalign kunnen online samenwerken met behulp van een drag & drop-procesmodel om nieuwe bedrijfsprocessen te visualiseren. Op het moment dat iedereen het met elkaar eens is, kan het model eenvoudig worden geëxporteerd en in gebruik worden genomen.

Kijk voor meer informatie over ARISalign op www.arisalign.com.

# # #

Over Software AG / IDS Scheer
Software AG is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Process Excellence. Software AG heeft ruim veertig jaar ervaring in de IT-markt met onder meer het online verwerken van transacties met de high-performance database Adabas, 's werelds eerste analyseplatform voor bedrijfsprocessen ARIS, de eerste B2B-server en het op SOA-principes gebaseerde integratieplatform webMethods.

Software AG biedt ook de enige end-to-end, eenvoudig te gebruiken business process management-oplossingen (BPM), met de laagste Total Cost of Ownership. Met de toonaangevende merken webMethods, ADABAS, Natural en IDS Scheer Consulting biedt Software AG een uniek portfolio voor processtrategie, -ontwerp, -integratie, -controle en SOA-gebaseerde integratie en databeheer. Daarnaast maken ze procesgedreven SAP-implementaties en strategische procesconsultancy en -diensten mogelijk.

Software AG realiseerde in 2009 een omzet van 847 miljoen euro en heeft meer dan 6.000 medewerkers in dienst, die 10.000 zakelijke en overheidsklanten bedienen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).




Ingezonden persbericht