Gemeente Zederik


Afscheid vertrekkende raadsleden

Maandag 8 maart was de laatste vergadering van de gemeenteraad in de oude samenstelling. Hiermee werd de raadsperiode 2006-2010 afgesloten. De agenda van deze vergadering stond volledig in het teken van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart jl.

Rechtmatigheid
De raadsleden oordeelden dat de verkiezingen rechtmatig waren. Dat betekent dat alles is verlopen zoals het hoort te gaan.

Geloofsbrieven
Op basis van de uitslag van de verkiezingen heeft het centraal stembureau op vrijdag 5 maart 15 personen benoemd als lid van de nieuwe gemeenteraad voor de periode 2010-2014. Tijdens de vergadering van afgelopen maandag benoemde burgemeester Van der Meer drie raadsleden tot lid van de commissie die de geloofsbrieven van deze nieuwe raadsleden onderzocht. In een geloofsbrief staat dat iemand voldoet aan de wettelijke eisen voor het lidmaatschap van de gemeenteraad. De commissie bestond uit: voorzitter mevrouw Hardenbol (CDA), de heer Van Tweel (PvdA) en de heer Geluk (SGP). Alle geloofsbrieven zijn in orde bevonden zodat alle raadsleden donderdagavond 11 maart kunnen worden beëdigd en geinstalleerd door de burgemeester.

Afscheid vertrekkende raadsleden
De verkiezingen van 3 maart hebben voor wat betreft de zetelverdeling niet veel verschuivingen laten zien. Elf van de vijftien raadsleden gaan door en van vier mensen werd afscheid genomen:
* Evert van Tweel, van 1992 tot 2000 en van 2003 tot 2010 raadslid voor de Partij van de Arbeid.

* Cees van Gelderen, van 2006 tot 2010 raadslid voor de Partij van de Arbeid.

* Wim Mulckhuijse, van 2006 tot 2010 raadslid voor de VVD.
* Ad Versluis, van 2007 tot 2010 raadslid voor de VKG.

Bedankt raadsleden

Burgemeester Van der Meer bedankte de vertrekkende raadsleden in een persoonlijke speech heel hartelijk voor alle inspanningen. En ook de fractievoorzitters van alle partijen spraken lovende woorden. Na afloop van de vergadering kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje persoonlijk afscheid nemen.

---

De volgende raadsvergadering is donderdag 11 maart. Zie voor de dan geplande agendapunten het agenda overzicht.

Agenda overzicht