Nieuw Snor-boek: Op stap in Lente en Zomer


UTRECHT, 20100224 -- Geen vrolijker seizoen dan de lente. Naar buiten dus, want groen is goed voor iedereen. En vooral voor kinderen, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe krijg je de beeldschermkoppies van de bank? Met de tips uit het nieuwe boek `Op stap in Lente en Zomer' van Uitgeverij Snor is dat een fluitje van een cent. Samen met Natuurmonumenten zocht Snor de 24 leukste lente- en zomerwandelingen uit: van lammetjes kijken tot waterdieren zoeken en van picknicken tot zeehonden spotten. `Op stap in Lente en Zomer' ligt vanaf 8 maart in de winkel.

Geen verveling meer
Vervelen is er niet meer bij deze lente en zomer(vakantie). `Op stap in Lente en Zomer' bevat naast de mooiste wandelingen in gebieden van Natuurmonumenten, ook tips, zoekkaarten en handige informatie. Hoe kun je een onderwaterkijker en een bijenhotel maken en waar kun je de lekkerste patat eten?

Gezond groen
Kinderen die zich regelmatig buiten uitleven, zitten beter in hun vel, zijn meer tevreden, rustiger en ontwikkelen zich fysiek en sociaal beter dan kinderen die overwegend thuis zitten. Omgevingspyschologe Agnes van den Berg doet in opdracht van ministerie van LNV onderzoek naar de invloed van natuur op kinderen met ADHD. Nu al zijn er sterke aanwijzingen dat kinderen met ADHD rustiger en geconcentreerder worden nadat ze in de natuur zijn geweest.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die in 2006 heel Nederland aan het handwerken kreeg met de bestseller `Naaien enzo, Handwerken voor snelle henkies'. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid. Uitgeverij Snor staat erom bekend soms stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.

Op stap in lente en zomer
Op stap in lente en zomer

Titel: Op stap in lente en zomer
Ondertitel: Natuur-wandel-doe-boek voor stadse donders (en hun ouders)
Vormgeefconcept: Studio 100%
Vormgeving: Het Bos
ISBN: 978-90-799-61-08-5
NUR: 502
Pagina's: 144
Formaat: 150 X 200 mm
Prijs: ¤ 14,95
Verschijnt: 8 maart 2010