Uitgeefbranche komt samen op InCTformatie 2010


ROTTERDAM, 20100308 -- Op 15 april 2010 organiseert InCT, platform innovatief uitgeven, voor de vijfde maal haar voorjaarscongres InCTformatie. Het congres is dit jaar in opzet licht gewijzigd waardoor er ruimte is voor meer sprekers en voor meer sessies waaruit de bezoekers zelf kunnen kiezen. Zo zijn er in vergelijk met voorgaande jaren 12 sessies waaruit bezoekers kunnen kiezen en is er een nieuw onderdeel aan het plenaire programma toegevoegd: Food for Thought, waarin Edwin Valent (hoofd nieuwe media VARA) de aanwezigen interessante websites, gadgets en wat dies meer zij zal presenteren.

Het programma:
In het plenaire gedeelte spreken onder meer Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur Audax, Jim Stolze, onder meer bekend als organisator van TEDx Amsterdam en Eppo van Nispen, nu nog directeur van DOK (onder meer verkozen als beste bibliotheek van Nederland) en vanaf 1 juni a.s. de nieuwe directeur van het CPNB. Het `live-interview' zal dit jaar zijn met Hans Janssen, directeur van Unieboek/Het Spectrum, over de stille revoluties die zijn uitgeverij doorvoert.
In de sessies spreken onder andere Alex Beishuizen, hoofdredacteur Intermediair en auteur van Online of flatline, Max Christern, hoofdredacteur/uitgever Ode en Timo Boezeman, acquirerend redacteur bij AW Bruna Uitgevers.
Daarnaast zijn er tal van praktische sessies over uiteenlopende onderwerpen als het produceren van e-books, auteursrechten bij digitaal uitgeven, apps maken voor iPhone/iPad, printing/publishing on demand en webshops voor uitgevers.
Het complete programma is te vinden op www.inctformatie.nl.

De InCT-Innovatiemeter
Tijdens InCTformatie 2010 worden voor de derde keer als vast onderdeel de resultaten van de InCT-Innovatiemeter gepresenteerd. De InCT-Innovatiemeter is een samenwerking tussen InCT en MediaTest en onderzoekt ieder jaar hoe de uitgeefbranche zelf denkt over de stand van zaken rondom innovatie, zowel binnen het eigen bedrijf als binnen de branche als geheel. Het onderzoek komt dit jaar mede tot stand middels een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor de Pers

Het InCT Jaarboek: Uitgeven 2010
Naast de InCT-Innovatiemeter wordt ook het InCT jaarboek, Uitgeven 2010, op InCTformatie gepresenteerd. Het jaarboek bevat interviews door de redacteuren van InCT (`de keuze van de redactie'), en een groot aantal artikelen die geschreven zijn door mensen werkzaam in de uitgeefbranche. Daarmee is het InCT jaarboek een boek `voor het vak, door het vak'.
Natuurlijk bevat het jaarboek ook de volledige rapportage van de InCT Innovatiemeter.

Meer informatie
InCTformatie 2010 vindt plaats op donderdag 15 april in Spant! te Bussum. Meer informatie en aanmelden via de nieuwe website: www.inctformatie.nl.

Over InCT
InCT (spreek uit als `inkt') is al acht jaar hét toonaangevende merk op het gebied van innovatie bij uitgevers van boeken, tijdschriften, kranten en multimedia. Het portfolio van InCT bestaat uit een tweemaandelijks magazine, een dagelijks bijgewerkte website (www.inct.nl), een weblog, een online netwerk, een wekelijkse nieuwsbrief, twee bijzonder succesvolle evenementen, boekpublicaties en workshops/opleidingen.