Gemeente Hilversum

Start herinrichting Diependaalselaan en radiaal Professor Kochstraat / Kleine Drift

publicatiedatum: woensdag 3 maart 2010

Vanaf maandag 8 maart krijgt de automobilist op het Hilversumse hoofdwegennet weer te maken met een paar grote infrastructurele werken met lastige omleidingen. Het grootste project is de herinrichting van acht kruisingen en de meeste tussenliggende wegvakken op de Diependaalselaan. Daaraan wordt het hele jaar gewerkt. In de eerste fase tot Koninginnedag is de Diependaalselaan afgesloten tussen de rotonde Utrechtseweg en de Hilvertsweg. Meer informatie over dit project uit het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP) vindt u op twee extra gemeentepagina's in kleur elders in dit blad.

Professor Kochstraat
Op maandag 8 maart begint ook de herinrichting van de radiaal Professor Kochstraat/Kleine Drift. In de acht weken tot Koninginnedag krijgt de hele Professor Kochstraat zijn nieuwe inrichting en in het verlengde daarvan de Kleine Drift tot aan het parkeerterreintje voor de winkels. Zie voor het ontwerp www.hilversumbeterbereikbaar.nl onder projecten 2010.

Fasering
De weg wordt vanaf de tunnel tot aan het voorlopige eindpunt in één werktraject aangelegd. Rond de Beatrixtunnel is wel sprake van een gefaseerde uitvoering. Dat gebeurt om de Beatrixtunnel vanaf de kant van de Zuiderweg toegankelijk te houden voor de nood- en hulpdiensten op weg naar het centrum. Eerst wordt aan de noordzijde van de ventweg opzij van de tunnel gewerkt en in de tweede fase aan de andere kant.

Omleidingen
Vanuit het centrum wordt de Beatrixtunnel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat wordt vanuit de Langestraat naar Hilversum-Oost omgeleid over de Emmastraat en de Soestdijkerstraatweg en vanaf de Schapenkamp richting Hilversum-Noord over de Lage Naarderweg, de Celebeslaan en vervolgens het viaduct over naar de Johannes Geradtsweg.
Stad in wordt autoverkeer vanaf Laren en de A1 op het Den Uylplein over de Ring Noord en de
's-Gravelandseweg naar het centrum geleid. Vanaf de kant van Anna's Hoeve geldt naar het centrum de omleidingsroute Kamerlingh Onnesweg/Oosterengweg/Van Riebeeckweg/Soestdijkerstraatweg/ Emmastraat.

Bussen Connexxion
Tijdens de werkzaamheden kunnen de bussen van Connexxion niet door de Beatrixtunnel. Connexxion heeft daarom de dienstregeling aangepast voor de lijnen 2, 3, 108 en 109. Lijn 2 rijdt acht weken lang een eenrichtingsrondje: via de Lage Naarderweg en het viaduct naar Hilversum-noord. Vandaar over de Jan van de Heijdenstraat en de Oosterengweg richting Tergooi Ziekenhuis en daarna via de Soestdijkerstraatweg en de Emmastraat naar het station. Lijn 3 vervalt.
Lijn 108 rijdt over het viaduct naar de Johannes Geradtsweg en het Den Uylplein en vervolgens naar Laren en Huizen. Terug rijdt de 108 vanaf het Den Uylplein rechtdoor de Larenseweg af naar het station. Lijn 109 rijdt tijdelijk richting Anna's Hoeve en Baarn via de Soestdijkerstraatweg,
de Van Riebeeckweg en de Oosterengweg en rijdt ook weer langs die kant van Hilversum terug naar het station.