Gemeente Meerssen


Persbericht van 25 februari 2010

Maandag 8 maart 2010
Start herinrichting stationsplein Bunde

Op maandag 8 maart 2010 start de aannemer met de herinrichting van het stationsplein in Bunde. Het stationsplein krijgt een compleet nieuwe inrichting. Naast het noodzakelijke onderhoud aan de weg en trottoirs wordt de route en halteplaats van de bussen aangepast.

Bussen
Op verzoek van omwonenden rijden de bussen in de toekomst niet meer door de Roggeveldstraat. De bussen zullen in de toekomst aanrijden via de Spoorstraat, achter elkaar halteren op de nieuwe halteplaats voor het station en wegrijden via het Stationstraatje. In het Stationstraatje wordt voor dit doel eenrichtingsverkeer ingesteld (richting Vliegenstraat).

Afgraven bodem
Bij aanvang van de werkzaamheden wordt eerst een deel van de bodem bij het station (op terrein van de NS) afgegraven om een gedeelte bodemverontreiniging af te voeren. Deze verontreiniging is niet schadelijk voor omwonenden. Tijdens de werkzaamheden worden er echter wel veiligheidsmaatregelen getroffen voor de aanwezige werklui. Zo wordt het af te graven terrein helemaal afgezet en dragen de werklui speciale (witte) veiligheidskleding. Deze werkzaamheden duren naar verwachting 3 weken.

Tijdelijke omleiding bussen Veolia
Aansluitend (omstreeks week 13) wordt de Spoorstraat voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De straat wordt afgesloten voor alle verkeer. Tijdens deze afsluiting is het station van Bunde ook niet bereikbaar voor de bussen van Veolia. De bussen zullen tijdelijk in de Vliegenstraat halteren. Lijn 5 en 9 zullen via de Papenweg - Pletsstraat - Vliegenstraat gaan rijden. Voor deze lijnen zal er ter hoogte van Vliegenstraat 58 een tijdelijke halte worden ingesteld (aan de kant van C1000). Lijn 17 zal via de Vliegenstraat rijden waarbij ter hoogte van Vliegenstraat 35-35a de parkeerhaven als tijdelijke bushalte wordt gebruikt. Tijdens de werkzaamheden zal deze parkeerhaven niet gebruikt kunnen worden om te parkeren.

Overlast
De werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen voor de omwonenden. Woningen zullen tijdelijk niet bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het mogelijk overlast als gevolg van stof, geluid en trillingen. De aannemer en de gemeente proberen de overlast tot een minimum te beperken. Enkele dagen voordat woningen tijdelijk niet bereikbaar zijn, ontvangen de bewoners bericht van de aannemer.

De werkzaamheden zullen naar verwachting 6 weken duren (afhankelijk van het weer).