Gemeente Cromstrijen


Reinigen riool in Numansdorp

04-03-2010

Vanaf maandag 8 maart 2010 krijgen de riolen in de volgende straten van Numansdorp een grondige inspectie- en reinigingsbeurt. Het betreft de Brandgansstraat, Fazantstraat, Putter, Goudvink, Spechtstraat, Gruttostraat, Hoekstraat, Hoenderhof, Voorstraat, Kerkstraat, Torenstraat, Koolmeespad, Kwartelstraat, Kwikstraat, Leeuwerikstraat, Lijsterstraat, Merelerf, Nachtegaalstraat, Patrijslaan, Pauwstraat, Plevierplaats, Putter, Weth. van der Veldenweg, Winterkoning, Zwaluwplaats, Rietzangerstraat, Tuinfluiter, Tapuit, Scholeksterstraat en Schuringsedijk.

Voorzorgsmaatregelen
Het reinigen van de riolen gebeurt door middel van water dat onder hoge druk wordt gezet. Dit kan betekenen dat het water in toiletten en wasbakken naar boven komt, dus is het verstandig om daar voorzorgsmaatregelen te treffen. Bijvoorbeeld door de klep van de wc naar beneden te houden.

Duur werkzaamheden
De werkzaamheden, die ongeveer twee weken duren, voeren wij uit om het vuil uit de riolen te verwijderen voor ondermeer een goede doorstroming en om de kwaliteit van het riool te kunnen beoordelen. Omdat de planning van tevoren niet helemaal duidelijk is, is het verstandig om zelf in de gaten te houden wanneer de werkzaamheden in uw straat beginnen. Het bedrijf Sita Rioolservices uit Delft voert de werkzaamheden uit.