Erasmus Universiteit Rotterdam

Vrouwen aan de top; tussen ambitie en plafond

Datum
Van: 08 maart 2010 16:00

Locatie:
campus Woudestein, M-gebouw, M2-03 (Sorbonnezaal)

Toelichting
Debat met Pauline van der Meer Mohr, Marike Stellinga, Heleen Mees, Marieke van den Brink. O.l.v.Clairy Polak

Internationale Vrouwendag 2010

Dat vrouwen minder verdienen is algemeen bekend. Maar zelfs vrouwen in een toppositie blijken minder goed te onderhandelen dan hun mannelijke collega's. Dit is maar een aspect waar ambitieuze vrouwen mee te maken krijgen. Op 8 maart 2010, Internationale Vrouwendag, organiseert Erasmus Universiteit Rotterdam een bijzonder programma onder leiding van NOVA-presentatrice Clairy Polak: 'Vrouwen aan de top'. Met onder meer Pauline van der Meer Mohr en Marike Stellinga.

Bezoekers en wetenschappers gaan onder meer het debat aan over streefcijfers, quotaregelingen, ambities, de implicaties van een topbaan, vrouw-aan-de-top en de organisatiecultuur, een wetenschappelijke carrière, perspectief voor ambitieuze studentes en meer. De column wordt verzorgd door dr. Karen Maas en dr. Sandra Philippen van Erasmus School of Economics.

Gasten zijn Pauline van der Meer Mohr, sinds 1 januari voorzitter College van Bestuur aan Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig topvrouw bij Shell, TNT en ABN Amro; Marieke van den Brink, postdoc-onderzoeker aan de Radboud Universiteit die promotie-onderzoek deed naar de doorstroom van vrouwen binnen universiteiten; Heleen Mees, econoom en columniste van NRC Handelsblad; en Marike Stellinga, econoom-journalist en schrijfster van het boek De mythe van het glazen plafond.

Bekijk de officiële uitnodiging

Organisatie: Erasmus Podium i.s.m. Studium Generale, de Vereniging van Vrouwen met Hogere Opleiding (VVAO) en medewerkers en studenten EUR.