Politie Zeeland


---


Z-400-2010 Automobilist moet rijbewijs inleveren, Sluis
Door de politie is zondagavond het rijbewijs ingenomen van een 62-jarige automobilist uit Breskens.
Agenten zagen omstreeks 23.00 uur een auto, met de mistlampen aan, op het midden van de weg rijden over de Rondweg bij Sluis. Ook droeg de bestuurder geen gordel. Hij kreeg een stopteken en van hem werd een blaastest afgenomen. Bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten. De man ging mee naar het politiebureau in Oostburg voor de ademanalyse. Deze gaf aan dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.

W-401-2010 Automobilist rijdt door, Ritthem
De politie is op zoek naar een automobilist die tijdens een inhaalmanoeuvre een wielrenner heeft geraakt en vervolgens is doorgereden. De wielrenner kwam ten val en liep letsel op aan zijn elleboog en knie. Zijn fiets raakte flink beschadigd.
Afgelopen vrijdag tussen 15.00 en 15.30 uur fietste de wielrenner over de Welzingseweg bij Ritthem toen hij werd ingehaald door een zwarte Honda. Tijdens het passeren werd hij geraakt door de buitenspiegel en kwam ten val. De auto hield even in maar reed vervolgens met grote snelheid weg.
De wielrenner is zelf naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat vermoedelijk de kruisbanden en de meniscus in zijn knie waren beschadigd. Hij zal voorlopig niet kunnen fietsen.
De politie is op zoek naar de automobilist of naar getuigen van dit ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

W-402-2010 Autospiegels vernield, Middelburg
In de nacht van zaterdag op zondag zijn van geparkeerde auto's de buitenspiegels vernield.
De auto's stonden geparkeerd aan de Breestraat en de Noordweg. Tot nu toe zijn bij de politie vijf aangiftes binnengekomen.

---- --