Gemeente Lochem


Kosteloze workshop 'Hoe om te gaan met minder geld?'

De gemeente biedt, in samenwerking met de Stadsbank Oost Nederland, de workshop "hoe om te gaan met minder geld?" aan. Deze workshop is gestart in november vorig jaar en is kosteloos. De gemeente wil mensen met praktische tips helpen hoe ze financiële problemen kunnen voorkomen.

Waarover gaat het?
De workshop bekijkt de oorzaken van geldproblemen en geeft aan hoe u deze problemen (tijdig) kunt herkennen. Deelnemers krijgen tips over hoe ze hun administratie op orde kunnen houden. Ook krijgen ze informatie over regelingen waarop ze een beroep kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag (Belastingdienst) en mogelijkheden voor inkomensondersteuning (gemeente).

Voor wie?
Inwoners van de gemeente die van een uitkering leven of moeilijk van hun salaris rondkomen kunnen meedoen. De workshop duurt een middag. De minimumleeftijd is 23 jaar. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de publieksbalie van het gemeentehuis in Lochem of telefonisch via (0573) 289 2222. Vraagt u naar mevrouw Nieuwenhuis van Publiekscontacten.