Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 8 maart 2010

Run op opleiding ski- en snowboardleraar

Nog slechts tientallen plaatsen beschikbaar

De voorbije wintersportvakantie leidt tot een run op de opleidingen skileraar en snowboardleraar van de Nederlandse Ski Vereniging. Voor beide opleidingen zijn nog slechts enkele tientallen plaatsen beschikbaar. De opleidingen starten op 22 mei, maar geïnteresseerden moeten eerst een toelatingstest doen. Aanmelden hiervoor kan nog tot eind van deze maand.

Volgens woordvoerder Joris Gieske van de Nederlandse Ski Vereniging zijn veel aspirant leraren fanatieke wintersporters: "Mensen die een skivakantie veel te kort vinden en liever het hele seizoen skiën. Dat kan als leraar. Bovendien verbeteren zij hun eigen vaardigheden, delen hun passie met anderen en krijgen er ook nog eens voor betaald."

Om te werken als ski- of snowboardleraar is in binnen- en buitenland een diploma verreist. Het eerste deel van de cursus leidt op tot Skibegeleider en omvat vier dagen van eind mei tot eind juni. De aansluitende opleiding Ski- of Snowboardleraar is van begin september tot begin december en omvat 13 cursusdagen, waarvan acht in de buitenlandse sneeuw.

De kosten voor de opleiding bedragen ¤1550,-, maar kunnen vlot worden terugverdiend. De behoefte aan Nederlandse wintersportleraren stijgt zowel in Nederland als in de Alpen. Met het diploma van de NSkiV kunnen leraren lesgeven op alle Nederlandse rol-, borstel- en sneeuwbanen. De buitenlandse sneeuwweek tijdens de opleiding bereidt voor op lesgeven in de bergen.

Gedetailleerde informatie per opleiding staat op de website www.nskiv.org/opleidingen, waar ook brochures en inschrijfformulieren kunnen worden gedownload.