Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 8 maart 2010

JCDecaux in duurzaam beleggingsfonds ASN

ASN Beleggingsfondsen heeft JCDecaux opgenomen in haar ASN Aandelenfonds. Dit naar aanleiding van de prestaties van het stadsmeubilairbedrijf op het gebied van duurzaam ondernemen. Met name de inspanningen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot terug te dringen en de beperking van de milieubelasting bij het onderhoud aan de ruim 12000 objecten gaven de doorslag.

Toetreding tot het ASN Aandelenfonds is alleen voorbehouden aan ondernemingen die aantoonbaar resultaten boeken op het gebied van duurzaamheid. De bank houdt daartoe onder meer het beleid op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en milieu tegen het licht. Eenmaal toegetreden moeten de ondernemingen continue voldoen aan de zeer strikte duurzaamheidcriteria van de bank, om te voorkomen dat zij deelname in het fonds verspelen.

Volgens ASN heeft JCDecaux in de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt met zijn maatschappelijk beleid. Naast een aantal bedrijfsinterne maatregelen noemt ASN ook de activiteiten die het stadsmeubilairbedrijf onderneemt op het gebied van 'uncluttering', ofwel het tegengaan van de verrommeling van het straatbeeld. Daarnaast weegt zwaar mee dat JCDecaux zich niet aflatend inspant om het eigen energieverbruik terug te dringen en de milieubelasting te beperken die gepaard gaat met het onderhoud aan het straatmeubilair.

Voorop in 'groen' ondernemen

René Witzel, Algemeen Directeur van JCDecaux Nederland is verheugd over de opname in het ASN Aandelenfonds. "JCDecaux wil zich beslissend onderscheiden en ziet zich hiermee beloond voor haar jarenlange inspanningen om samen met gemeenten een duurzame inrichting van de openbare ruimte te realiseren", aldus Witzel.

JCDecaux loopt in Nederland voorop als het gaat om 'groen' ondernemen en nam de afgelopen jaren tal van maatregelen op het gebied van materiaalkeuze, recycling en reductie van energieverbruik en CO2-uitstoot. Recentelijk nam het bedrijf zijn eerste elektrische onderhoudsvoertuig in gebruik. Ook wast JCDecaux inmiddels in alle steden haar objecten met gedemineraliseerd water waardoor de objecten langer schoon blijven en er geen reinigingsmiddel in het milieu terechtkomt. De verlichting van het stadsmeubilair (ruim 12.000 stuks in meer dan vijftig steden) werken inmiddels op groene Ecostroom. Het stadsmeubilairbedrijf sloot hiervoor recentelijk een overeenkomst met Eneco.

(einde bericht)