Ingezonden persbericht


Persbericht - 8 maart 2010

NNO speelt Armin van Buuren succes op Radio 4.nl

Webcast 76.000 maal bekeken

Op de Radio 4 website is dit weekend 76.000 maal gekeken naar de webcast van het concert van het Noord Nederlands Orkest met muziek van DJ Armin van Buuren. Maar liefst 28.000 maal werd de livestream bekeken en het concert werd 48.000 maal teruggekeken via de webcast.

Radio 4 deed in samenwerking met de NPS vrijdag verslag vanuit de Oosterpoort in Groningen van 'Classical Interpretations van hits van Armin van Buuren'. Het concert was tevens live te beluisteren via Radio 4.

Het websitebezoek aan Radio4.nl verdubbelde dit weekend. Niet alleen werd veel gekeken naar het concert, ook zagen veel bezoekers de speciale Radio 4 interviews. Het interview met Marcel Mandos en arrangeur Tom Trapp werd 10.000 keer bekeken, het interview met Armin van Buuren 9.000 keer.

Het Noord Nederlands Orkest (NNO), onder leiding van dirigent Hans Leenders, speelde op 4 en 5 maart de hits van de wereldberoemde DJ Armin van Buuren in georkestreerde arrangementen. Op het programma stonden klassieke vertolkingen van In and out of Love, Touch me, Communication, Hymn, Wall of Sound, Exhale, The Sound of Goodbye, Shivers, Serenity, Zocalo en Blue Fear. Armin Van Buuren, die dit initiatief omarmde, was in Groningen bij het concert aanwezig.

Armin van Buuren

Armin van Buuren is in 1976 geboren in Leiden. Deze DJ en producer begon op zijn veertiende met het maken van elektronische dancemixes en is inmiddels één van Nederlands beste exportproducten. Zijn Armin Only Show trok tijdens de jaarwisseling 2008-2009 in de Los Angeles Sports Arena 35.000 danceliefhebbers. Zijn radioprogramma A State of Trance dat wordt uitgezonden op internet, Slam!FM en 21 andere radiostations telt 10.000.000 luisteraars! De clip van 'In and Out of Love' is maar liefst 44 miljoen keer bekeken op YouTube. Daarmee is deze clip de best bekeken officiële clip van de Nederlandse YouTube allertijden. Van Buuren werd in 2007, 2008 en 2009 door het Britse tijdschrift DJ Magazine tot Beste DJ ter wereld uitgeroepen. Edison, Popprijs, Best Trance Artist; om nog maar eens drie van de vele prijzen te noemen die al op zijn naam staan. Het NNO maakt een buiging voor deze prestatie met een uniek e Tribute, compleet met lichtshow.

Voor meer informatie: www.radio4.nl



Ingezonden persbericht