Amsterdam RAI

Persbericht

Sector weer vol van vertrouwen na succesvolle HISWA

Amsterdam, 8 maart 2010 - Watersporters en bedrijven hebben weer volop vertrouwen na een zwaar jaar voor de sector. Op de HISWA Amsterdam Boat Show 2010, die van 2 tot en met 7 maart in Amsterdam RAI werd gehouden, heerste vanaf dag één een positieve stemming. Na een strenge winter kijkt iedereen uit naar het nieuwe vaarseizoen. Op de beurs is gebleken dat de animo voor nieuwe boten en accessoires flink is gestegen, wat heeft geresulteerd in meer directe aankopen dan afgelopen jaren. Het bezoekersaantal is toegenomen met drie procent; 51.849 mensen bezochten de beurs. De HISWA Amsterdam Boat Show is hiermee één van de weinige watersportbeurzen in Europa die dit seizoen meer bezoekers heeft weten te trekken dan de vorige editie. De volgende HISWA is van 1 tot en met 6 maart 2011.

Enthousiaste start van het watersportseizoen
Exposanten uitten zich verrast door het goede bezoekersaantal en de belangstelling, met in het achterhoofd de economische crisis waarmee de sector het afgelopen jaar is geconfronteerd. Volgens Dhr. F. Dingerdis van Gill Benelux heeft HISWA 2010 aangetoond dat watersport in Nederland niet weg te cijferen is. Sloepenbouwer Plevier Watersport omschreef het succes van de HISWA in vergelijking met vorig jaar als fenomenaal. "De paniek lijkt uit de mensen te zijn. Het dieptepunt is achter de rug en de lijn is stijgend", aldus Dhr. Plevier. Kuysten Watersport bestempelde de beurs zelfs als "De beste beurs van de laatste vijf jaar". Jachtwerf Heeg verkocht tijdens de HISWA een flink aantal boten en was zeer te spreken over de toeloop op het Dinghy & Day sailers paviljoen.

Ook nieuwkomers vol lof
Nieuwkomer Ben Niestadt van Scheepsvakman loonde de kwaliteit van zowel de bezoekers als deelnemers. "Ik had me geen betere plek kunnen wensen om onze nieuwe website te lanceren. Zowel het publiek als de pers en andere deelnemers zijn buitengewoon toegankelijk." Nautisch kwartier, importeur van Beneteau zeiljachten gaf na vijf jaar afwezigheid weer acte de présence op de HISWA en omschreef de beurs als zeer verassend met vooral een goede bezoekersopkomst. "We hebben een aantal boten verkocht aan nieuwe klanten, aldus Dhr. G. Sonsma.

Winnaars HISWA Motorboot van het Jaar 2010 en HISWA Innovatieprijs Op 2 maart, de openingsdag van de HISWA, is de Greenline 33 Hybrid van importeur Nova Yachting uit Bruinisse uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het Jaar 2010. De hybride motorboot is een gedurfd concept, met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding aldus de jury. De HISWA Innovatieprijs ging naar het bedrijf Bomarine uit Voorburg voor de Rescue Laser Flare: een vernieuwende laserlamp voor reddings- en zoekoperaties die volgens de jury een belangrijke toevoeging is aan het bestaande noodarsenaal voor reddings- en zoekoperaties.

Gebruikte botenbeurs 16 tot en met 18 april Bataviahaven, Lelystad De verkoop van nieuwe en gebruikte boten kan momenteel impulsen gebruiken. En juist de gebruikte boten van watersportbedrijven en makelaars willen HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en BoHil Media op één locatie bij elkaar brengen. Met een groot aanbod van boten in het water en trailerbare boten op de kade zal de Bataviahaven in Lelystad van 16 tot en met 18 april 2010 plaats van handeling zijn. Bezoekers hebben gratis toegang.

HISWA te water 2010
HISWA te water 2010, georganiseerd door HISWA Multimedia, wordt gehouden van dinsdag 31 augustus tot en met zondag 5 september 2010 in Marina Seaport IJmuiden. De volgende editie van de HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI staat voor dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart 2011 op het programma.

Noot voor de redactie/