Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 8 maart 2010

Gemeente werkt hard aan asfaltschade

Tijdens de koude winterperiode heeft het asfalt in heel Nederland veel te verduren gehad. Ook op veel plaatsen in Alkmaar is er schade aan het asfalt ontstaan. De gemeente Alkmaar werkt, samen met een aannemer, hard aan het (tijdelijke) herstel van het asfalt in de stad.

De asfaltschade kan zo groot zijn dat het de verkeersveiligheid in gevaar brengt. De gemeente inspecteert daarom tijdens deze winterperiode regelmatig de kwaliteit van het asfalt in de stad. Zo zijn er de afgelopen periode al meer dan 200 schades gerepareerd.

Tijdelijk herstel

Op het moment dat de verkeersveiligheid in gevaar komt en om grotere schade te voorkomen, wordt het wegdek met een tijdelijke laag 'koudasfalt' gerepareerd. Dit asfalt kan, in tegenstelling tot warmasfalt, onder bijna alle (weers)omstandigheden worden aangebracht. Zo konden de meeste wegen, ondanks de schade, toch berijdbaar blijven. Helaas was dit niet het geval voor de Vronermeerweg. Deze weg had teveel schade opgelopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de Vronermeerweg maandag 15 maart 2010 volledig gerepareerd.

Definitief herstel

Momenteel inspecteert de gemeente regelmatig de kwaliteit van het asfalt. Vervolgens stelt men, op basis van deze inspectie een prioriteitsprogramma voor het asfaltonderhoud in 2010 op. De gemeente doet er dus zoveel mogelijk aan om schade te voorkomen en te herstellen. Zij vraagt haar inwoners dan ook om schade aan het asfalt direct te melden. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de gemeente, (072) 548 8888.




Gemeente Alkmaar