Gemeente Leidschendam-Voorburg


Bruno Bruins informateur collegevorming Leidschendam-Voorburg

8 maart 2010 - Vrijdag 5 maart is onder leiding van burgemeester Van der Sluijs door de lijsttrekkers van alle partijen unaniem besloten om Bruno Bruins aan te zoeken als informateur voor de collegevorming. Inmiddels is bekend geworden dat de heer Bruins de taak van informateur ook op zich gaat nemen.

Bruno Bruins De heer Bruins heeft als opdracht na te gaan over welke onderwerpen overeenstemming bestaat en waar de verschillen en eventuele breekpunten liggen. Verder moet hij nagaan welke samenwerkingsgedachten er bestaan over een college. Die punten worden vervolgens op zeer korte termijn teruggerapporteerd aan de lijsttrekkers.

De heer Bruins was van febuari tot november 2007 waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. De gemeenteraad draagt hem dan ook een warm hart toe. Daarvoor is hij onder meer wethouder van de gemeente Den Haag en staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport geweest. Op dit moment is de heer Bruins directeur van Vervoersbedrijf Connexxion.