Dura Vermeer

Rotterdam - 08 maart 2010

Daan Dura ontvangt mr. K.P. van der Mandele Penning

Daan Dura, voormalig president-commissaris van Dura Vermeer Groep en oud-bestuurder van Dura Bouwgroep, krijgt maandag 8 maart in Rotterdam de eerste mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt.

Deze penning wordt toegekend aan personen die zich inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van de stad Rotterdam en haar inwoners. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zal de mr. K.P. van der Mandele Penning uitreiken.

Betrokken
De jury van de mr. K.P. van der Mandele Penning noemt Daan Dura `een betrokken Rotterdammer met hart voor de stad, de mens en zijn omgeving'. Zo heeft hij - naast zijn ondernemerschap bij Dura Vermeer/Dura talrijke initiatieven ontplooid op het gebied van kunst, cultuur, bouw en ruimtelijke ordening. Dit varieert van de realisatie van een speeltuin tot het behoud van de Delftse Poort. Als oprichter en voorzitter van stichting Job Dura draagt hij bij aan de behartiging van algemeen maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke belangen op het gebied van de bebouwde omgeving bij voorkeur gericht op de stad Rotterdam en directe omgeving. Daarnaast is Daan Dura erelid van CHIO. Mede door zijn inzet en enthousiasme is CHIO uitgegroeid tot een internationaal paardensportevenement.