Gemeente Leeuwarden

Wijk- en dorpsprogramma's 2010 huis aan huis verspreid

Vanaf deze week worden in de Leeuwarder wijken en dorpen huis-aan-huis wijk- en dorpsprogramma's verspreid. Hierin staat op een kaart aangegeven welke activiteiten de gemeente en woningcorporatie Elkien per wijk en dorp gaat uitvoeren in 2010. Voorbeelden hiervan zijn de plannen voor nieuwbouw of vervanging van de riolering. Daarnaast zijn in dit programma de wensen van het wijkpanel cq dorpsbelang en de voorgenomen activiteiten van de panels, in de vorm van een begroting, opgenomen.

Het is dit jaar voor het eerst dat deze informatie huis-aan-huis wordt verspreid. De gemeente kent al langer de uitgebreidere wijk- en dorpsprogramma's. Deze programma's werden in de afgelopen jaren al aan de wijkpanels en dorpsbelangen uitgereikt en digitaal ter beschikking gesteld op www.leeuwarden.nl. Door de verspreiding van een huis-aan-huis-versie wil de gemeente Leeuwarden alle inwoners op de hoogte stellen van de voorgenomen activiteiten.

Voordat de gemeente aan de slag gaat in de wijk of het dorp wordt contact opgenomen met het wijkpanel of dorpsbelang. Zo kan de gemeente de directe invloed van bewoners op hun eigen omgeving versterken. Wijkpanels en dorpsbelangen zijn voor de gemeente de belangrijkste gesprekspartner als het gaat om activiteiten en plannen in de wijken en dorpen van Leeuwarden.


----------